ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Оголошення Оголошення Звернення рятувальників до мешканців Києво-Святотшинського району!

Звернення рятувальників до мешканців Києво-Святотшинського району!

Звернення рятувальників до мешканців Києво-Святотшинського району!Рятувальники звертаються до всіх мешканців району з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки, не спалювати сміття та рослинні залишкине забруднювати повітря, берегти власне життя та здоров’я!

Впродовж вихідних днів у Київській області було зареєстровано 12 випадків загорання сміття та трави. Так у Бориспільському районі виникло загорання на стихійному сміттєзвалищі на площі 500 м2 та у Києво-Святошинському районі на відкритій території загорання побутового сміття  на площі 30 м2 . Пожежі були ліквідовані рятувальними підрозділами району.  
 
Дуже часто спалення сміття переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Також, особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.
 
Вогняна стихія не лише поглинає все живе на своєму шляху. Шкоди від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків різностороння, адже має багато негативних наслідків. На превеликий жаль, люди рідко надають цьому ваги.
При згорянні однієї тони рослинних залишків у повітря вивільняється близько 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі й траві виділяється бензопрен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксиниодні з най отрутніших для людини речовин.