ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Як отримати компенсацію за спожитий газ

Як отримати компенсацію за спожитий газУ зв`язку з підвищенням вартості житлово-комунальних послуг та природного газу в Україні діє програма компенсації. Напередодні опалювального сезону багато сімей можуть скористатися цією програмою аби не допустити заборгованості та уникнути відключення газопостачання

За призначенням компенсації споживачі ПАТ «Київоблгаз» можутьзвернутися із відповідною заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації.

Розмір компенсації визначається як різниця між розміром плати за послугимежах норм споживання) після підвищення цін і тарифів та розміром цього ж платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

Наприклад, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги 300 гривень на місяць, а після підвищення – 450 грн. Розмір щомісячної компенсації становить 450 – 300 = 150 гривень.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Її розрахунок здійснюється у десятиденний строк після того, як споживач надасть всі необхідні документи. Про призначення адресної допомогизаявнику надається повідомлення, де вказаний розмір компенсації закожнимвидомпослуг та період її надання. Компенсація щомісяця відшкодовується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки споживача.

Порядок компенсації регламентований Постановою КМУ від 5 квітня 2014 року № 83 «Про посилення соціального захисту в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги». На відміну від субсидії компенсація розповсюджується лише на оплату вартості постачання газу, централізованого опалення та гарячого водопостачання, тоді як субсидія охоплює увесь спектр житлово комунальних послуг.

Отримати соціальну допомогу зможуть ті сім`ї, сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував суми прожиткового мінімуму сім`ї. Прожитковий мінімум сім’ї дорівнює сумі прожиткових мінімумів кожного члена цієї родини, тому варто попередньо провести розрахунок, чи має право сім’я на соціальну допомогу та в якому вигляді може її отримати: субсидія, компенсація або усе разом. Важливо, що компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов`язане зі зміною форм власності житла і не тягне за собою такі зміни.

 

Довідка. ПАТ «Київоблгаз» - лідер серед підприємств з газопостачання та газифікації. Посідає перше місце в країні за протяжністю газопроводів - понад 43 тис. км, за кількістю споживачів - біля 800 тисячвходить в першу трійку. Рівень газифікації області – 95,4 %.
Серед найбільших споживачів ПАТ «Київоблгаз» є такі підприємства як Білоцерківська ТЕЦ, Комбінат «Тепличний», Ветропак Гостомельський Склозавод та Міжнародний аеропорт «Бориспіль».
В ПАТ «Київоблгаз» працює 5 тис. співробітників.


За додатковою інформацією звертатися до фахівця із зв’язків з громадськістю
Анни Гляцевич
тел. +380 44 205 53 13
моб. +380 67 517 26 46
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
http://kv.104.ua/