ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Як не захворіти

Як не захворіти У Вишневому кількість хворих на ГРВІ за останній місяць перевищила 1500 людей.

За даними МОЗ, з 30 грудня 2019 року по 5 січня 2020 року на грип та ГРВІ захворіло більше 100 тисяч людей, із них 65 % – діти до 17 років. А з початку епідемічного сезону зареєстровано 2 летальні випадки від ускладнень грипу.

Завідуюча АЗПСМ № 2 Олена Лісовська розповіла, що за останній місяць у поліклініці зареєстровано – 1560 хворих на ГРВІ. Лікар радить повноцінно харчуватися і не забувати про щорічну профілактику грипу – вакцинацію.

В зону ризику найбільше потрапляють:медичні працівники, вагітні, літні люди, діти. Найкраща профілактика грипу — щорічна вакцинація. Імунізація зменшує ймовірність захворіти на грип та ризики серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті від захворювання.

У новому епідсезоні ймовірно циркулюватимуть: вірус, подібний до A/Michigan; вірус, подібний до A/Singaporе та вірус, подібний до B/Colorado.

Сьогодні в аптеках наявні вакцини проти грипу. Тож ви можете придбати їх в аптеці власним коштом і зробити безкоштовно щеплення у закладі охорони здоров’я. Орієнтовна вартість вакцин — від 250 до 350 грн. Цього року доступні дві вакцини проти грипу: «Ваксігрип Тетра» (Франція) та «Джісі Флю» (Південна Корея), обидві якісні та безпечні.

Втім, не варто забувати і про профілактики грипу та ГРВІ:

1. Частіше мийте руки з милом, особливо після контакту з поручнями, дверними ручками, предметами загального користування. Якщо ви не можете помити руки, використовуйте антисептики на основі спирту.

2. Одягайтеся відповідно до погоди і тримайте ноги в теплі – пам’ятайте, що перегрів так само небезпечний, які і переохолодження.

3. Віруси не люблять свіже повітря і швидко гинуть в ньому. Тому частіше провітрюйте приміщення, робіть вологе прибирання.

4. Уникайте контактів із хворими особами, тримайте дистанцію не менше 1 м від людини із ознаками захворювання.

5. Харчуйтеся збалансовано, вживайте вітамінізовані продукти, повноцінно відпочивайте.

Будьте здорові!