ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

19 серпня все місто має бути з гарячою водою

19 серпня все місто має бути з гарячою водоюУ КП «Вишнівськтеплоенерго» прокоментували проведення планових робіт з ремонту та профілактики мереж теплопостачання.

«По результатам гідравлічних випробувань в системі, виявили та відремонтували кілька поривів. Труби зварили, залишилося пофарбувати та теплоізолювати. Замінили кілька засувок на нові. Старі зняли, за зиму їх тут на котельні відреставруємо, будуть запасні на наступний сезон. Купили та встановили чотири нових компенсатори.

Найбільш серйозні аварії – дві, обидві на нашій магістральній трубі по вулиці Київській. Труба стара, крім того, під Київською всюди прокладені силові кабелі з напругою 10 тисяч вольт. Пориви, звичайно, відбуваються саме в тих місцях, де труба перетинається з кабелем. Це відомий феномен – блукаючі струми або струми Фуко. Постійно наражаючись на дію заряджених частинок, метал труби тоншає. Тут і рве.

14 серпня маємо закінчити роботи також на котельні, в той же день починаємо заповнювати мережу водою, яка пройшла хімочистку та деаерацію. Треба закачати десь тисячу кубів, це роботи на кілька днів. Закрили засувку на тепловій камері, наповнили, перевірили, дали тиск, потім відкрили і перейшли до наступної ділянки. Тобто, послідовно, крок за кроком, треба пройти всю систему теплопостачання.

В цьому році ще додали нам роботи – на кожну котельню, згідно з «Газовим кодексом», потрібно встановити обладнання, яке автоматично передає показники в облгаз. Це ж не тільки встановити «залізо», потрібен також проект. За планом, 19 серпня о 9 годині ранку починаємо гріти котли. Приблизно до 14 години все місто має бути вже з гарячою водою».

 

Відділ інформації та зв’язків з громадськістю