ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість

Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість По завершенню опалювального сезону працівниками Комунального підприємства «Готельно-гуртожитковий комплекс» проведено комплексну роботу по сплаті заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Боржникам роз’яснено, що з 01.05.2019 року введено в дію норму, відповідно до ст. 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в якій зазначено, що у разі несвоєчасного здійснення платежів за житлово-комунальні послуги, споживач зобов’язаний сплатити пеню в розмірі, встановленому в договорі, але не вище 0,01 відсотка суми боргу за кожен день прострочення.

Більшість боржників взяли на себе зобов’язання погасити заборгованість за житлово-комунальні послуги до початку нового опалювального сезону.

На боржників, які не йдуть на контакт по сплаті боргу, у травні місяці підприємством подано до Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Київській області заяви про відкриття виконавчих проваджень, які виконуватимуть рішення суду в примусовому порядку відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

До мешканців, у яких не приватизоване житло та які не виконують взяті на себе договірні зобов’язання по оплаті житлово-комунальних послуг, найближчим часом будуть подані позовні заяви про розірвання договору найму, стягнення заборгованості по оплаті за житло та про виселення без надання іншого житла.

 

Юрист КП «Готельно-гуртожитковий комплекс»

Євгеній Пантель