ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Чисте місто своїми руками

Чисте місто своїми рукамиП’ятого квітня о 10 ранку мешканці Вишневого разом з начальником ЖЕДу №3 Олександром Ткачовим організували суботник у дворі Жовтневої, 22. Захід також підтримало комунальне підприємство «УМГ».

З приходом весни оживає все навколо, природа прокидається від зимового сну. На зміну сніжним кучугурам з’являються свідчення існування людської цивілізації.Мешканці будинків по вулицях Жовтнева, 22 та Вітяньська, 8 звернулисьдо начальника ЖЕДу №3 Олександра Ткачова із зверненням посприяти в організації суботника. «За проханням мешканців, ми вирішили допомогти у прибиранні території та облаштуванні дитячого майданчика. Директор міського комунального підприємства «УМГ» Геннадій Олешко підтримав цю ініціативу», - розповідає Олександр Володимирович.

На дитячий майданчик було завезено пісок, прибрано прибудинкову територію, встановлено огорожу, перефарбовано ігровий майданчик, відремонтовано зламані деталі, встановлено лавочку та урну для сміття.

Територія дитячого майданчику ніби на очах замайоріла різнобарв’ям, за лічені години оновилась і засяяла новими фарбами. Сухе гілля, старе листя, розкидані пластикові та скляні пляшки та поліетиленові пакети – все це мешканці будинків власноруч прибрали у сміттєві мішки. У процесі прибирання були задіяні всі охочі. Багато хто прийшов на захід разом з дітьми, з метою виховання у майбутньому поколінні поваги до природи та майна. Малечі були вручені банки з фарбою та пензлі, якими вони із задоволенням розфарбовували паркан.

Своє рішення взяти участь у суботнику мешканка будинку Жовтневої, 22 Яна Гринбергс прокоментувала так: «Ми разом з Жанною Сімчук-Мельник вирішили організувати такий суботник. Звернулися до начальника нашого ЖЕДу і запропонували таку ідею, пояснюючи її бажанням привести наш дитячий майданчик до ладу. Також мета такого заходу показати нашим дітям, як можна корисно проводити вільний час нехтуючи сідінням за комп’ютером, долучити їх до праці для того щоб, вони замислювались де їм жити і в якому місці грати».

Деякі діти самі виходили допомагати прибирати дитячий майданчик. Під час трудового процесу їм було весело, тому малюки з великим захопленням взяли участь у суботнику. Зі слів батьків багато хто з дітей з нетерпінням очікував цього моменту, рахуючи дні до настання суботи. «Мені подобається оновлювати дитячий майданчик, бо я хочу жити у чистій країні», - розповіла донька одного з організаторів суботника Влада Мельник.

За декілька днів до самого суботника батьки разом з дітьми висадили п’ять вишень та близько десятка кущів малини. Таким чином вишнівчани хочуть показати приклад містянам, як можна власними силами берегти та любити своє місто.