ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Оголошення Оголошення Повідомлення про намір коригування встановлених тарифи на теплову енергію, що виробляється та постачається за допомогою систем автономного опалення та послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, що надаються КП «ВИШНІВСЬ

Повідомлення

про намір  коригування  встановлених тарифи на  теплову енергію, що виробляється та постачається за допомогою систем автономного опалення та послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, що надаються КП «ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО»споживачам комунальних послуг у багатоквартирних будинках, обладнаних системами автономного опалення

                 На виконання Закону України «Про житлово- комунальні послуги» № 2189-VIIIвід 09.11.2017 (далі –Закон №2189), Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання»  № 2119-VIIIвід 22.06.2017 року відповідно до Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України  № 869 від 01.06.2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово – комунальні послуги» (далі – Порядок) КП «ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕГО» повинно, зокрема, встановити  обгрунтовані  тарифи на теплову енергію та комунальні послуги. Відповідно до Порядку у разі зміни протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, пов’язаних з наданням послуг з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, з причин, які не залежать від суб’єкта господарювання, зокрема збільшення або зменшення податків і зборів (обов’язкових платежів), мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, орендної плати та амортизації, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, зміни обсягу фінансових витрат, складової частини планованого прибутку, у тому числі внаслідок зміни курсу валют за наявності у суб’єкта господарювання кредитних зобов’язань перед міжнародними фінансовими організаціями, може проводитися коригування тарифів Керуючись наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018   130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про наміри зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності»,  доводимо до відома споживачів інформацію  про  наміри  коригування встановлених тарифів на виробництво  та постачання теплової енергії та послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

               Діючі тарифи,  встановлені з 13.10.2021 року  згідно рішення виконавчого комітету Вишневої міської ради від 28.09.2021 року № 126/1.Після встановлення тарифів, з причин, які не залежать від діяльності підприємства, підвищились ціни на  паливно-енергетичні ресурси, що суттєво створює  ризики збиткової роботи підприємства.Відповідно до законодавства КП «ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО» звернулось  до органів місцевого самоврядування із заявою  про  коригування  раніше встановлених  тарифів.

             Проект коригування тарифів розраховано окремо  для кожного багатоквартирного будинку обладнаного системами автономного опалення з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії та рентабельності окремо для кожного багатоквартирного будинку за адресами:

вул.Південна,7;  вул.Південна, 9 ; вул.Південна,11; вул.Південна,13 ;

вул.Південна,15; вул.Південна,17; вул.Лесі Українки,19; вул.Святоюріївська,22;  вул.Святоюріївська,24;вул.Святоюріївська,26;вул.Святоюріївська,28; вул.Святоюріївська,30; вул.Святоюріївська,32;вул.Європейська,34б; Вітянська,1а; Л.Українки,62А. 

                             Згідно здійснених розрахунків, пов`язаних з  переглядом  цін за основними складовими  структури витрат підприємства, пропонуються наступні  скориговані тарифи по кожному багатоквартирному будинку, обладнаному системами автономного опалення за категоріями споживачів (додається).    

Основні фактори, які вплинули на величину тарифів на теплову енергію,  послуги з постачання теплової енергії, послуги з постачання гарячої води за категоріями споживачів:

1.      Зміна ціни на природний газ

      У  діючих тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії, послуги з постачання гарячої води   ціна природного газу для інших категорій споживачів, крім населення, склала 30 354,096 грн. за 1000 куб.м.  з урахуванням  тарифу на послуги з транспортування  (без ПДВ ). Згідно додаткової угоди від 20.01.2022 року до Договору постачання природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» ціна природного газу  32 074,496 грн. за 1000 куб.м. (без ПДВ) відповідно. Зростання ціни на 5,7%.

2.      Зміна ціни на електроенергію

     Відповідно до вимог Порядку, планування витрат на придбання електричної енергії для технологічних потреб  проведено виходячи зі середньої ціни електричної енергії, що склалася за шість календарних місяців, що передують місяцю подання розрахунків тарифів на плановий період – 2,84807 грн. за 1кВт/год. (без ПДВ з урахуванням послуг щодо розподілу).

Згідно договору постачання електричної енергії з ТОВ «ГАЗ.УА» з 01.02.2022 року тариф за 1 кВт/год.  складає 4,50082 грн.(без ПДВ). Згідно Постанови НКРЕКП № 2599 від 17.12.2021 р. тариф на послугу з розподілу електричної енергії для ПраТ «ДТЕК «Київські регіональні електромережі» -0,87860 грн. за 1 кВт/год. (без ПДВ). Загальна ціна 1 кВт/год – 5,37942 грн. (без ПДВ). Зростання - 88,9%.

3.      Зміна тарифу на послуги з розподілу природного газу

    У діючихтарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії, послуги з постачання гарячої води застосовано тариф на послуги розподілу природного газу у розмірі  1,45 грн. за 1 куб.м. (без ПДВ). Відповідно до Постанови НКРЕКП № 2752 від 22.12.2021р. з 01.01.2022 року для  АТ «Оператор газорозподільної системи «Київоблгаз» встановлено тариф на послуги з розподілу природного газу -1,49 грн. за 1куб.м. (без ПДВ). Зростання - 2,8%.

4.       Зміна тарифу на послуги з централізованого водопостачання

Удіючих тарифах  на теплову енергію та послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води ціна 1 куб. м. холодної води – 10,91 грн. (без ПДВ). КП «Вишнівськводоканал» затверджено скоригований тариф на централізоване водопостачання – 14,07 грн. за 1 куб.м. холодної води (без ПДВ). Зростання -29%.

Порівняльна таблиця тарифів до і після коригування додається.  

              Свої  зауваження та пропозиції до зазначених проектів  коригування тарифів просимо надавати протягом 14 календарних днів з дня оприлюднення цього повідомлення на сайті Вишневої міської ради на електронну адресу КП «ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО»: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , а також за фактичною адресою:  м. Вишневе вул.Київська,11. 

 

   Адміністрація    КП «ВИШНІВСЬКТЕПЛОЕНЕРГО»

 

Подивитись:

Скориговані тарифи по кожному багатоквартирному будинку, обладнаному системами автономного опалення за категоріями споживачів.

Порівняльна таблиця тарифів до і після коригування.