ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Оголошення Оголошення Будьте пильними

Будьте пильними

Будьте пильнимиПроблема забезпечення громадського порядку в населених пунктах району є однією із головних, як для правоохоронців, так і для представників органів місцевого самоврядування. Відтак, з прийняттям у 2000 році Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» з’явилися законні підстави для створення так званих громадських формувань, які покликані допомагати правоохоронним органам у питанні забезпечення громадського порядку. Після завершення реєстрації та інших організаційних процесів, кожному активісту видається посвідчення члена громадського формування, що вказує на отримання певних повноважень згідно діючого законодавства України.

Члени громадських формувань після обов’язкового пред’явлення посвідчення мають право вживати заходів щодо припинення адміністративних правопорушень і злочинів, взаємодіяти з іншими органами для охорони природи, пам’яток історії та культури.
 

Проте, звертаємо Вашу увагу, що на території Києво-Святошинського району почастішали випадки підробки посвідчення члена громадського формування.

В Законі України «Про затвердження Типового статуту громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону», описано зразок бланка посвідчення члена такого формування, а також затверджений опис бланка посвідчення члена громадського формування з охорони громадського порядку. Тому особливо звертаємо вашу увагу, що достовірність записів у посвідченні засвідчується мастиковою печаткою реєстраційного органу та підписом посадової особи цієї державної установи.
 

Нині на території Києво-Святошинського району діє 8 громадських формувань з охорони громадського порядку, а саме:
 

ГФ «Дельта» Вишнівської міської ради; ГФ «ДельтаПетропавлівсько Борщагівської сільської ради; ГФ «Вовк» та ГФ «Боярська варта» Боярської міської ради; ГФ «Віта-Захист» Віта-Поштовської сільської ради; ГФ «Козацька Варта» Білогородської сільської ради; ГФ «Бобриця» Бобрицької сільської ради; ГФ «Прометей-Крюківщина» Крюківщинської сільської ради, які тісно співпрацюють з районним відділом поліції та органами місцевого самоврядування за місцем їх реєстрації.
 

На даний час в процесі запуску діяльності ще два громадських формуваня «СБ-Альфа» Софіївсько-Борщагівської сільської ради та «Муніципальна поліція міста Вишневе» Вишнівської міської ради.

Керівництво Києво-Святошинського відділу поліції звертається до громадян з проханням бути пильними, і у разі виявлення фальшивого посвідчення члена громадського формування, негайно звертатись до правоохоронних органів.