Проблеми, пов’язані з медициною, останні десятиріччя досить актуальні в Україні. Хоча офіційно медичне обслуговування для населення країни є безкоштовним, за нього так чи інакше доводиться платити. Приміром за ліки або за додаткові обстеження.
Зокрема, байдужість медиків до проблем пацієнтів пов'язана з важкою фізичною та психологічною працею. Відтак, не отримуючи достойної винагороди за свою роботу, працівники медицини в Україні стали збайдужілими. Окрім того українці вже давно звикли до неввічливості переважної більшості працівників медичної сфери.
Проте, не дивлячись на таку «більшість», звичайно, трапляються самовіддані та відповідальні до своєї роботи медики.
До газети «Наше місто», звернулася мешканка Вишневого Валентина Терпицька. Слід зазначити, що жінка вже досить похилого віку, проте енергійна та активна. Валентина Петрівна розповіла, що з її чоловіком сталася біда – він зламав плечову кістку. Власне, Леонід Іванович насилу пересувається — всю зиму просидів у чотирьох стінах квартири. За відсутності Валентини Петрівни вирішив прогулятися, і як наслідок – перелом. Звичайно, чоловікові викликали «швидку».
Валентина Петрівна розповідає, що її вразила уважність та чуйність фельдшера «швидкої допомоги» Сергія Чикаленка. Медик відразу встановив пацієнтові діагноз, а при перевезенні до травмпункту надавав необхідну допомогу. Навіть декілька разів зупиняв машину задля того, щоб підв’язати зламане плече та вколоти знеболююче.
А фельдшер «швидкої допомоги» Сергій Чикаленко зазначив:
«Я завжди ставлюся до своєї роботи відповідально. Адже від мене залежить здоров’я, а подекуди і життя пацієнтів. Звичайно, приємно, що люди помічають моє добросовісне ставлення. Проте для мене це скоріше правило, ніж виняток. Якщо мої пацієнти задоволені, це означає, що я працюю не даремно. Тож і надалі намагатимуся працювати якнайкраще».
На прикладі роботи таких відданих своїй справі працівників, як Сергій Чикаленко, бачимо, що милосердні та відповідальні медики трапляються у нашій країні. До того ж до редакції постійно звертаються люди з проханням віддячити медичним працівникам Вишневого за ту роботу, яку зобов'язаніробити усі, хто давав клятву Гіппократа.
Важливість відповідальності за свою роботу та доброго ставлення до усіх без винятку пацієнтів стає особливо зрозумілою, коли бачиш у медиках діаметральну протилежність Сергія Чикаленко. Валентина Терпицька, зокрема, розповіла про те, як декілька років тому сама зламала зап'ясток. Під час перевезення її до лікарні та власне в останній жінці не надали необхідну допомогу, а тому кістка зрослася неправильно. Тож нині це спричиняє проблеми у щоденному житті жінки.
Тож сподіватимемося, що не дивлячись на скрутні часи та важку працю людей, що гідно носять звання працівника медицини та віддано виконують клятву Гіппократа ставатиме з часом в Україні все більше і більше.
Ксенія ЗАВАЛІНА
< Попередня | Наступна > |
---|