210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

До 210-річчя з Дня народження генія, вид...

Дорогі жінки!

Дорогі жінки!

Щиро вітаю вас зі святом весни та жіночн...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

26 лютого в Україні відзначають День спр...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

24 лютого закарбувалося у наші думки та ...

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Запит на отримання публічної інформації
Бюджет участі Вишневої міської територіальної громади
електронні петиції
Ставки місцевих податків та зборів на 2024р. Детальніше тут

Реквізити рахунків для обліку доходів бюджету Вишневої міської ТГ Державний бюджет у 2024 році
Вишневої міської ТГ Міський бюджет       у 2024 році

Офіційно




Back Головна

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Податкова інформує

Бізнес Київщини спрямував до Державного бюджету 993 млн грн податку на прибуток підприємств

 

За повідомленням Юліани Козаченко, в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області, бізнес Київщини спрямував до Державного бюджету 993 млн грн податку на прибуток підприємств. Зазначено, що такий показник на 73% перевищує надходження аналогічного періоду минулого року, що у грошовому вираженні дорівнює 419,4 млн грн додаткових для казни коштів. 

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що 10 травня 2023 року спливає термін подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств за І квартал 2023 року. Сплатити податкові зобов’язання з податку на прибуток потрібно не пізніше 22 травня 2023 року.

Отримати інформацію стосовно банківських реквізитів для сплати податку на прибуток платники мають можливість в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію по кожному виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату.

Платники податку на прибуток Київщини можуть дізнатись реквізити рахунків на субсайті ГУ ДПС у Київській області за посиланням https://kyivobl.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.

ГУ ДПС у Київській області

 

Сервіс Електронного кабінету «Дані про взяття на облік платників»

 

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що у відкритій та приватній частинах Електронного кабінету, розміщеного на офіційному вебпорталі ДПС (https://cabinet.tax.gov.ua), платники податків мають доступ, зокрема до сервісу «Дані про взяття на облік платників».

Звертаємо увагу, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, сертифікованого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Щоб перевірити дані про взяття на облік платників податків достатньо здійснити пошук за податковим номером (серією та номером паспорта) або найменуванням/ПІБ платника податків.

Звертаємо увагу, що на період дії воєнного стану доступ до публічних електронних реєстрів обмежено.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

Інформація, що міститься в Єдиному реєстрі податкових повідомлень-рішень контролюючих органів, надісланих (вручених) платникам податків

 

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що контролюючий орган веде реєстр виданих податкових повідомлень-рішень щодо платників податків. В Єдиному реєстрі податкових повідомлень-рішень контролюючих органів, надісланих (вручених) платникам податків (далі – Єдиний реєстр), міститься інформація про:

- дати складання, надіслання (вручення) та отримання платником податків податкового повідомлення-рішення;

- дату відкликання або зміни податкового повідомлення-рішення;

- визначену суму (нарахування/зменшення) грошового зобов’язання та/або податкового зобов’язання, що повинен сплатити платник податків, та/або зменшення суми бюджетного відшкодування та/або зменшення від’ємного значення об’єкта оподаткування податком на прибуток або від’ємного значення суми податку на додану вартість, та/або зменшення податку на доходи фізичних осіб, задекларованого до повернення з бюджету, зокрема при використанні права на податкову знижку, та/або заниження чи завищення суми податкових зобов’язань, заявленої у податковій декларації, або суми податкового кредиту, заявленої у податковій декларації з податку на додану вартість, та дати настання граничного строку їх сплати;

- стан узгодження сум, зазначених у п. 3 п. 58.2 ст. 58 ПКУ;

- строки сплати сум, зазначених у п. 3 п. 58.2 ст. 58 ПКУ;

- виникнення податкового боргу платника податків, дату та номер податкової вимоги;

- оскарження податкового повідомлення-рішення в адміністративному або судовому порядку.

Також у Єдиному реєстрі може міститися інша інформація.

Технічним адміністратором Єдиного реєстру є ДПС.

Нормативно-правовими актами не передбачено розміщення Єдиного реєстру на офіційному вебпорталі ДПС.

Залишаємось на зв’язку: 
Комунікаційна платформа:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

31 березня 2023 року набрав чинності наказ Мінфіну від 20.02.2023 №101, яким затверджені зміни до форми декларації з податку на прибуток підприємств

 

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що листом від 04.05.2023 року №9846/7/99-00-21-02-01-07 ДПС повідомила про набрання  31 березня 2023 року чинності наказом Міністерства фінансів України від 20.02.2023 року №101 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 07.03.2023 за №412/39468, з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 13.03.2023 №130 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 20 лютого 2023 року №101», зареєстрованим у  Міністерстві юстиції України від 15.03.2023 за №451/39507, яким затверджені зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 року №897, пов’язані з особливостями оподаткування платників податку на прибуток підприємств.

Лист ДПС №9846/7/99-00-21-02-01-07 містить рекомендації щодо заповнення нової форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств та додатків до неї, а також огляд змін у податковому законодавстві, що вплинули на  зміни у формах звітності.

Детально з листом ДПС від 04.05.2023 року №9846/7/99-00-21-02-01-07 можна ознайомитись ТУТ

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

 

До уваги платників податків, які у своїй діяльності використовують реєстратори розрахункових операцій

 

Питання  обмеження розрахунків готівкою між фізичними особами та фізичними особами – підприємцями із суб’єктами господарювання встановлюються і регулюються Положенням про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148).

Також зазначеним положенням визначається Порядок ведення касових операцій у національній валюті України юридичними особами (крім банків) та їх відокремленими підрозділами незалежно від організаційно-правової форми та форми власності, органами державної влади та органами місцевого самоврядування під час здійснення ними діяльності з виробництва, реалізації, придбання товарів чи іншої господарської діяльності (далі – установи), фізичними особами, які здійснюють підприємницьку діяльність (далі – фізичні особи – підприємці) (далі разом у тексті – суб’єкти господарювання), фізичними особами.

Відповідно до пункту 6 розділу ІI Положення № 148 суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

1) між собою – у розмірі до 10000 (десяти тисяч) гривень включно;

2) з фізичними особами – у розмірі до 50000 (п’ятдесяти тисяч) гривень включно.

Платежі понад установлені граничні суми проводяться через надавачів платіжних послуг шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення коштів до кас надавачів платіжних послуг для подальшого їх переказу на рахунки. Кількість суб’єктів господарювання та фізичних осіб, з якими здійснюються готівкові розрахунки, протягом дня не обмежується.

Обмеження, встановлене в пункті 6 розділу II цього Положення, стосується також розрахунків під час оплати за товари, придбані на виробничі (господарські) потреби за рахунок готівки, одержаної за допомогою платіжного інструменту.

Також пунктом 7 розділу ІI Положення № 148 визначено, що фізичні особи мають право здійснювати розрахунки готівкою:

1) із суб’єктами господарювання протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами – у розмірі до 50000 (п’ятдесят тисяч) гривень включно.

Платежі на суму, що перевищує 50000 гривень, проводяться через надавачів платіжних послуг шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення коштів до кас надавачів платіжних послуг для подальшого їх переказу на рахунки;

2) між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі до 50000 (п’ятдесяти тисяч) гривень включно.

Платежі на суму, яка перевищує 50000 гривень, здійснюються шляхом переказу коштів із рахунку на рахунок або внесення та/або переказу коштів на рахунки.

Враховуючи вищевикладене повідомляємо, що оскільки пункти 6 та 7 розділу ІІ Положення № 148 визначають обмеження лише для готівкових розрахунків, то суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки у безготівковій формі за допомогою електронних платіжних засобів (POS-термінал, інтернет-еквайринг) протягом одного дня за одними або кількома платіжними документами з фізичними особами та фізичними – особами підприємцями без обмежень суми протягом одного дня.

ГУ ДПС у Київській області

 

Державна реєстрація – обов’язкова передумова початку здійснення господарської діяльності

 

ГУ ДПС у Київській області нагадує платникам податків та громадянам про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення системної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг). Це – обов’язкова передумова початку здійснення господарської діяльності.

Відсутність державної реєстрації призводить до притягнення відповідних посадових осіб до адміністративної (ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та, в певних випадках, до кримінальної (ст. 201 Кримінального кодексу України) відповідальності.

Багато українських підприємців нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності. Такий підхід є цілком неприйнятним, порушує

встановлені законом вимоги, а саме:

-        здійснення господарської діяльності без державної реєстрації;

 - використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та відсутність мінімальних соціальних гарантій;

 - виплата заробітної плати «в конвертах»;

 - продаж товару, який придбаний без документів, або імпортований без офіційного митного оформлення;

 - непроведення розрахунків через РРО/ПРРО;

 - проведення розрахунків через банківські картки фізичних осіб;

 - ухилення від сплати податків тощо.

 Державна реєстрація суб’єктів підприємницької діяльності здійснюється та регулюється Податковим кодексом України, Законами України «Про підприємництво» від 07 лютого 1991 року № 698-ХІІ (із змінами), «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» від 15 травня 2003 № 755-IV (із змінами) та іншими законодавчими актами.

ГУ ДПС у Київській області

Новини державних органів

Податкова повідомляє