210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

До 210-річчя з Дня народження генія, вид...

Дорогі жінки!

Дорогі жінки!

Щиро вітаю вас зі святом весни та жіночн...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

26 лютого в Україні відзначають День спр...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

24 лютого закарбувалося у наші думки та ...

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Запит на отримання публічної інформації
Бюджет участі Вишневої міської територіальної громади
електронні петиції
Ставки місцевих податків та зборів на 2024р. Детальніше тут

Реквізити рахунків для обліку доходів бюджету Вишневої міської ТГ Державний бюджет у 2024 році
Вишневої міської ТГ Міський бюджет       у 2024 році

Офіційно




Back Головна

Навчання без бар’єрів

До ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів», долучився ЗДО «Яблунька» Вишневої міської ради. Тут створений безбар’єрний простір та комфортні умови для інклюзивного навчання.

ЗДО «Яблунька» відкрили у 2020 році після будівництва нового корпусу та реконструкції старого корпусу. В закладі для дітей з інклюзією обладнано пандуси, кнопки виклику допомоги тощо.

Сьогодні тут працює 6 груп, де отримують дошкільну освіту 13 дітей з особливими освітніми потребами. Головною метою створення інклюзивних груп є забезпечення рівного доступу до дошкільної освіти, враховуючи індивідуальні особливості дітей з різними потребами.

За словами директора Алли Парфеси, з дітьми працюють команди психолого-педагогічного супроводу, куди входять такі спеціалісти: директор, вихователь-методист, вихователі, асистенти вихователя, логопеди, дефектологи, психологи, інструктори з фізкультури, музичні керівники, медичні сестри, соціальний педагог, батьки вихованців.

В садочку обладнана ресурсна кімната, яка використовується для здійснення корекційно-розвивальної роботи з дітьми. Вона обладнана спеціалізованою матеріальною базою, яка постійно оновлюється. Для дітей розроблені індивідуальні програми розвитку, тобто ведеться відповідна планова робота, за участю батьків, яка спрямована на розвиток мовлення, емоційно-вольової та когнітивної сфери, а також для підтримки фізичного здоров’я дошкільників.

Колектив ЗДО «Яблунька» Вишневої міської ради створює всі умови для забезпечення толерантного середовища, що спрямоване на комфортне перебування дітей з особливими освітніми потребами в дитячому колективі.

Новини державних органів

Податкова повідомляє