ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Мешканцям Територіальний сервісний центр 3246 РСЦ МВС Довідку-рахунок замінив договір куплі-продажу

Довідку-рахунок замінив договір куплі-продажу

Довідку-рахунок замінив договір куплі-продажу

Регіональний сервісний центр МВС в Київській області нагадує автовласникам, що в законодавстві відбулися зміни щодо оформленнякупівлі-продажу транспортних засобів.

Відповіднодо Постанови Кабінету Міністрів України від 18 листопада 2015 року № 941 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань реєстрації транспортних засобів»довідку-рахунок при  проведеннікупівлі-продажу автомобіляскасовано. Достатньо лише  укласти та оформити в територіальних сервісних центрах МВС договір купівлі-продажу, на підставі якого здійснюється набуття права власності на транспортний засіб. Такі послуги надаються безкоштовно.

Варто знати, щопідставою для оформлення зміни власника можуть бути й інші засвідчені та оформлені в установленому порядку документи, що підтверджують набуття, перехід та припинення права власності на транспортний засіб відповідно до закону, а саме:

-              нотаріально посвідчені договори купівлі-продажу (міни, поставки), дарування транспортних засобів, а також інші договори, на підставі яких здійснюється набуття права власності на транспортний засіб;

-              договори купівлі-продажу нових транспортних засобів, що підлягають першій державній реєстрації в сервісних центрах МВС, за якими продавцями виступають суб’єкти господарювання, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами, і які підписані від імені таких суб’єктів уповноваженою особою і скріплені печаткою;

-              свідоцтва про право на спадщину, видані нотаріусом або консульською установою, чи їх дублікати;

-              рішення про закріплення транспортних засобів на праві оперативного управління чи господарського відання, прийняті власниками транспортних засобів чи особами, уповноваженими управляти таким майном;

-              рішення власників майна, уповноважених ними органів про передачу транспортних засобів з державної в комунальну власність чи з комунальної власності в державну власність.

 

Наголошуємо, що ви маєте змогу скористатися послугами фахівців експертної служби МВС, для проведення  дослідження транспортного засобу на предмет справжності ідентифікаційних номерів. Така послуга не є обов’язковою, вона проводиться за вашою згодою, але ми радимо  нею скористатися, щоб не придбати транспортний засіб з ознаками підробки.

 

Територіальний сервісний центр 3246 РСЦ МВС в Київській області