ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Олексій Кавилін: За шість місяців платники Київщини збільшили приріст надходжень з ПДВ на 30%

Олексій Кавилін: За шість місяців платники Київщини збільшили приріст надходжень з ПДВ на 30%Як повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін, за підсумками першого півріччя платники податків Київщини спрямували до Державного бюджету 3,1 млрд. грн. податку на додану вартість.

Зокрема, він підкреслив, що цей показник зріс на 30% або 704 мільйона гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року. «Із 6,6 млрд. грн., що надійшли до Держбюджету від суб’єктів господарювання пристоличного регіону, сплата ПДВ займає частку у 47%. Відповідно, зросла середньомісячна сума сплати цього виду податків – 516 мільйонів гривень з цього виду податку щомісяця стабільно спрямовується до бюджету. Минулого року ця сума складала 400 млн. грн.».    

Кавилін також зазначив, що найбільші суми ПДВ надійшли від суб’єктів господарювання, чия діяльність зосереджена у Києво-Святошинському районі – 692,2 млн. грн., Бориспільському  - 522,2 млн. грн. та Білоцерківському - 461 млн. грн. «Наразі на Київщині зареєстровано 16 548 юридичних та 1202 фізичні особи – платники податку на додану вартість», - повідомив він.

Серед галузей-лідерів за обсягами сплати ПДВ серед юридичних осіб Олексій Кавилін виділяє оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспорту – 615 млн. грн., переробну промисловість – 599 млн. грн., сільське, лісове та рибне господарства – 548 млн. грн.  З-поміж фізосіб також лідирують сфери торгівлі – 22,1 млн. грн., транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльностей – 16,1 млн. грн., а також переробної промисловості – майже 10 млн. грн.

Раніше повідомлялося, що платники податків Київської області сплатили до держбюджету 6,6 млрд. грн.

Також повідомлялося, що дохід місцевих бюджетів Київської області зріс на 1,3 млрд. грн.