ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Укриття – не смітник!

Укриття – не смітник!Після нещодавнього влучання російських ракет по об’єктах житлового фонду у місті Києві, багато мешканців Вишневої міської громади почали з більшою серйозністю ставитися до повітряної тривоги і знову спускатися в укриття.

На прохання мешканців Вишневої міської громади міська влада відкрила всі тимчасові укриття і тримає їх відчиненими цілодобово, аби люди могли скористатися ними миттєво.

Людей почули − жодне тимчасове укриття не було зачинене ні на хвилину. Але після цього в укриттях були вчинені наступні пошкодження:

- відламали вентиль крану на трубі опалення;
- вкрали лампочки;
- вкрали лавки для сидіння;
- не прибрали за собою сміття, в тому числі продукти, і через це завелися щури;
- зламали труби опалення;
- зламали труби каналізації;
- залишили особисті речі, які стали непридатними для використання.

Наразі перед комунальниками стоїть питання про зачинення укриттів на замок та розроблення ефективного механізму їх відкриття.

«Як варіант ми розглядаємо можливість надання ключів кільком відповідальним мешканцям найближчих будинків і створення вайбер/телеграм груп, де люди зможуть оперативно списуватися під час початку тривоги і йтимуть в укриття. Також вони будуть наглядати за порядком. Ми шукаємо оптимальні варіанти. Бо як показала практика, від цілодобового доступу до укриттів лише одна заподіяна шкода. Зараз ми проводимо дератизацію і дезінфекцію підвалів, де розвелися щури, блохи та інше», − зазначив заступник мера з питань житлово-комунального господарства Євгеній Пантель.

Люди, будьте дбайливими і відповідальними до нашого спільного майна! Укриття − наш порятунок. Вони створені для збереження наших життів. Не створюйте жахливі умови там, де ви будете перебувати у надважкі часи і для себе ж самих!