ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

«Наразі в дитячих садочках Вишневого немає проблем з місцями»

«Наразі в дитячих садочках Вишневого немає проблем з місцями»Звернення міського голови Іллі Дікова до вишнівчан у соціальній мережі Фейсбук.

Цього року в садочки Вишневого набрали більше 700 дітей. Всі без виключення заяви від батьків з місцевою реєстрацією, дітям яких виповнилося два з половиною роки, прийняті та схвалені. Так само, як в минулому році. І позаминулому.

Чому я вирішив почати цю розмову. Загалом, кількість дітей у садочках Вишневого становить понад 2200 осіб. Це немало. І саме тому міська влада дуже прискіпливо підходить до того, щоби оптимально розподілити дітей по існуючим ДНЗ. І ще обережніше ми розглядаємо питання щодо прийому заяв від мешканців інших населених пунктів.

Для того, щоби систематизувати цей процес, ще кілька років тому, я поставив питання про те, щоби приймати заяви виключно через міськраду. В першу чергу, ми маємо взяти всіх наших дітей. І тільки потім – з інших населених пунктів.

Саме це я завжди говорю, коли до мене приходять делегації батьків із сусідніх сіл, які посилаються на Конституцію і вимагають негайно взяти їхніх дітей у садочки Вишневого. А після відмови, починають всюди і кожному говорити, що у Вишневого проблеми із кількістю місць в ДНЗ.

Наразі в дитячих садочках Вишневого немає проблем з місцями. Натомість, в нас є питання – що робити з навколишніми селами, населення яких стрімко зростає, а шкіл та садочків у них недостатньо. У нас також є задача – запустити «Яблуньку». Сподіваюся, ми це зробимо вже в найближчі місяці, так, щоби діткам з Південної сторони не доводилося ходити досить далеко від дому в інші садочки. Одночасно ми збільшимо загальну кількість ясельних груп. А з планів на найближчий рік – це реконструкція ДНЗ «Намистинка», приміщення якого, нарешті, було звільнено районним відділенням Пенсійного фонду України.

Я піду на поступки тільки в одному моменті. Після запуску «Яблуньки», я готовий розглянути заяви від батьків села Крюківщина. Зрештою, з Крюківщиною ми об’єднуємося в одну громаду, а в двох корпусах «Яблуньки» у нас буде 14 дитячих груп. Разом із «Теремочком» - це більше ніж достатньо для потреб Південної сторони. Але хочу підкреслити послідовність дій. Спочатку ми запускаємо новий корпус «Яблуньки» – і забезпечуємо наших дітей. Потім ми вводимо в експлуатацію відреставрований старий корпус – і тільки тоді дивимося, скільки у нас є зайвих місць для сусідів.

В усьому іншому, політика Вишневої міської ради щодо дошкільної освіти залишається незмінною. Інтереси мешканців міста забезпечуються в першу чергу. Щодо всіх інших, кожна заява розглядається індивідуально на комісії виконкому. Я цілком розумію, що іноді бувають такі ситуації, коли у людей насправді немає іншого виходу, а Вишневе, все ж таки, має певні можливості для допомоги сусідам і в соціальній сфері, і в деяких інших.