ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

«Кожен місяць я порівнюю обсяги вивезеного сміття»

«Кожен місяць я порівнюю обсяги вивезеного сміття»Коментар начальника КП «УМГ» Геннадія Зотова щодо стану справ із вивозом сміття в м. Вишневе.

“Щодо вирішення сміттєвої проблеми ми йдемо за визначеним планом. На сьогоднішній день по місту встановлено 22 закритих контейнерних майданчика, ще приблизно 8 чи 9 будемо встановлювати найближчим часом. Кошти на цю програму в міському бюджеті вже закладені.

Питання стоїть не тільки в тому, щоби закрити контейнери від «транзитного сміття» з інших населених пунктів. Всі нові майданчики облаштовані під машину з так званої задньою загрузкою – в майбутньому це значно полегшує нам роботу. Обидва наших МАЗи скоро поставимо на капітальний ремонт – спочатку один сміттєвоз, потім, після того, як закінчимо перший, повністю зробимо другий. Після цього, принаймні, можна бути впевненим, що машини не стануть на лінії, як це бувало неодноразово в минулому році.

З того часу, як почали встановлювати закриті майданчики, кожен місяць я порівнюю обсяги вивезеного сміття, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Прогрес є, об’єми поступово зменшуються.

Але не все так просто. Є проблеми і найголовніші серед них – це вандалізм та будівельне сміття. На контейнерному майданчику по Святоюріївській тільки цього тижня вже двічі ламали огорожу. В будинку поруч і ліфт у нас повністю розбили, є такі люди. На Першотравневій задню стінку виламали. Звертаємося до «Дельти». Напевно, що треба також встановлювати камери.

Щодо будівельного сміття, теж має бути жорстка реакція – ловити, штрафувати. У нас на одній машині шток погнувся, коли спробували закинути бак із будівельним сміттям. Зверху в контейнері звичайне сміття, а знизу – мішки із битою штукатуркою. Загальна вага – більше тони. Звичайно, підйомний механізм сміттєвоза ламається, він не розрахований на такі навантаження. Проти будівельного сміття також будемо боротися, але я сподіваюся також на свідоме ставлення мешканців наших будинків”.

 


 

Мер Вишневого Ілля Діков на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук назвав закриті сміттєві майданчики успішним експериментом.

Існує досить критична точка зору на закриті сміттєві майданчики, які минулого року почали облаштовувати у Вишневому. Але попередні результати цього експерименту переконали мене, що ми на правильному шляху.

  1. Місто подолало «сміттєву кризу».
  2. Обсяги «транзитного» сміття зменшилися на 200 тон в місяць. Мешканці сусідніх населених пунктів, які звикли викидати сміття дорогою через Вишневе, змушені шукати інші вільні контейнери, не в нашому місті.
  3. Контейнерні майданчики виглядають набагато охайнішими, ніж вони були кілька місяців тому.

Об’єктивно, місто стало чистішим. У мене є чимало інших питань до комунальних служб, але будівництво закритих сміттєвих майданчиків вслід вважати правильним рішенням.