ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Короткометражний фільм «Крутий»

Короткометражний фільм «Крутий»Студія аудіовізуальних мистецтв «Mediastuff» була створена у вересні 2013 року на базі Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва. Головним завданням нашої діяльності є створення ігрових та неігрових короткометражних фільмів, вивчення журналістської справи.

Саме навчаючись у студії кожна дитина має змогу не тільки вивчати основи кіномистецтва, але й бути його повноправною частиною. Адже процес навчання у студії відбувається безперервно із практичною частиною.

Одразу з перших днів функціонування студії, вихованці розпочали працювати над створенням свого першого короткометражного фільму.

Як на справжньому знімальному майданчику усі були розподілені по виробничим цехам: сценарний, акторський, режисерський, операторський та організаційний.

Кожна група мала своє завдання. Тому, за думкою авторів, саме правильний розподіл соціальних ролей допоміг відзняти та змонтувати фільм досить швидко.

Ідею обрали не одразу, адже серед чисельних заявок, які міг подати кожен, режисерська група відібрала одну – історію про двох друзів.

«Ми впевнені, що тема дружби завжди була та буде актуальною у кіномистецтві» - розповідає сценарист фільму Катерина Бухонська.

Написавши сценарій, одразу розпочали роботу над зйомками.

«Кіно відзняли у рекордні строки – за два тижні» - зазначає режисер фільму Марина Дудко.

Хоча сам фільм знімався у Вишневому, його дебют відбувся у місті Славутич під час ХХ Міжнародного фестивалю дитячого кіно «Золота осінь Славутича». Серед чисельних фільмів, які подавалися на конкурс, а їх було не менше 30, короткометражний фільм «Крутий» Вишнівського центру творчості дітей та юнацтва здобув ІІІ місце. Далі презентували фільм на першому Всеукраїнському фестивалі дитячих ЗМІ «Артек+», де наші представники у складі команди здобули ГРАН-ПРІ фестивалю.

На сьогоднішній день, «Крутий» пройшов до Національного відбору Міжнародного конкурсу «Еко-софт», фінал якого відбудеться 19-21 лютого у місті Києві. І якщо ми переможемо – відправимося представляти наш фільм до Румунії на Міжнародний конкурс «Infomatrix».

Чумак Рома, студія «Mediastuff»(ВЦТДЮ)