ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Події, які приємно здивували вишнівчан у 2019 році

1.     Прискорене будівництво ЗОШ №1 та ДНЗ «Яблунька»

 

1.	Прискорене будівництво ЗОШ №1 та ДНЗ «Яблунька»

Новий корпус першої школи почали будувати ще 13 років тому. За цей час діти, які сподівалися вчитися в нових класах, вже самі встигли стати батьками – і скоро вже самі поведуть своїх синів та доньок на перший дзвоник. Роботи розпочиналися, потім припинялися, потім знову починали переробляти те, що було зроблено раніше. Все Вишневе пам’ятає, як в 2018 році доведені до відчаю батьки учнів ЗОШ №1 блокували дорогу і пікетували Київську обласну раду.

Нарешті, в 2019 році справа зрушила з мертвої точки. В липні обласна влада виділила кошти на добудову споруди, а роботи на будівництві розпочалися навіть раніше – під чесне слово чиновників, що на цей раз проект буде профінансований від початку і до кінця. На сьогоднішній день будівля школи готова, залишилися тільки питання з документами щодо вводу об’єкту в експлуатацію.

Також в листопаді розпочалася прискорене будівництво нового та старого корпусів «Яблуньки». Напередодні Нового року роботи велися в три зміни – і це дає надію, що садочок, який так необхідний Південній стороні міста, незабаром відкриє свої двері для дошкільнят.

 

2.     Благоустрій прибудинкових територій, тротуарів, скверів, дитячих та спортивних майданчиків

 

Благоустрій прибудинкових територій, тротуарів, скверів, дитячих та спортивних майданчиків

Таких обсягів капітального ремонту та благоустрою у Вишневому, напевно, не було жодного року. Десятки дворів по Зеленій, Вітянській, Святошинській, Європейській, Машинобудівників, Л. Українки, а також цілий ряд вулиць Південного масиву. Парк Перемоги на вул. Освіти. Майданчики навколо бюветів. Більше ніж десяток нових дитячих і спортивних майданчиків. Сподіваємося, наступного року цю планку не буде знижено і благоустрій продовжиться таким самим темпом. Бо зробити треба ще чимало.

 

 

 

 

3.     Амбулаторія сімейної медицини та друга черга жіночої консультації

 

3.     Амбулаторія сімейної медицини та друга черга жіночої консультації Детально про недавнє відкриття АЗПСМ №3 написано в цьому номері (стор. 5). Нагадаємо і про жіночу консультацію, друга черга якої була відкрита в березні 2019 року.

 

 

 

 

 

 

 

4.     Будинок оновленого РАЦСу

 

4.     Будинок оновленого РАЦСу Після реконструкції РАЦС виглядає досить ошатно, заклад облаштований із смаком. Але краще один раз побачити, ніж багато разів почути. Якщо ви ще не були всередині, вам варто відвідати зал урочистих подій і перевірити на власні очі.

 

 

 

 

 

 

5.      Спортивні перемоги

 

5.      Спортивні перемоги Ми всі знаємо, що в нашому місті шанують спорт, є багато секцій, в яких займаються дорослі і діти. Але цього року, здається, спортсмени Вишневого перевершили самі себе. Ми не можемо перерахувати всі досягнення, але принаймні назвемо імена чемпіонів, які прославили наше місто – Світлана Ярьомка, Маша Степанюк, Антон Плахотнюк, Ольга Дріг, Богдан Пушенко, Петро Савчук, Олександр Лисенко, Тарас Браташ.

 

 

 

 

 

6.     Невідома історія Вишневого

 

6.     Невідома історія Вишневого Ми звикли до того, що Вишневе – дуже молоде місто. Але час іде. Історія Вишневого твориться на наших очах і несподівано для самих себе цього року ми помічаємо, що Школі мистецтв – вже 50 років. ДНЗ «Росинка» цього року відсвяткувала 45-річний ювілей, а найновішій школі Вишневого ЗОШ №4 нещодавно виповнилося 30. У нас вже є традиції, спогади і сторінки історії, які, до речі, можна погортати у фотоальбомі «Вишневе в старій фотографії», виданому Історико-краєзнавчим музеєм.

А найнесподіванішим відкриттям цього року стало те, що в родині Мігаїв – спадкоємців першого мешканця Вишневого Миколи Мігая – до цього часу зберігався антикварний рояль, на якому свого часу грав всесвітньо відомий композитор Ігор Стравинський.