ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Мешканцям Територіальний сервісний центр 3246 РСЦ МВС У Фейсбуці збирають книжки для буккросингу колишніх МРЕВ

У Фейсбуці збирають книжки для буккросингу колишніх МРЕВ

У Фейсбуці збирають книжки для буккросингу колишніх МРЕВВ Україні вже рік триває реформа колишніх МРЕВ – вони перетворюються на сучасні, зручні та клієнтоорієнтовані сервісні центри МВС. З червня в них з’явилися зони для читання: до збору книжок долучилися видавництва та працівники сервісних центрів, а в соціальних мережах був запущений флешмоб. Співробітники Головного сервісного центру МВС розповіли про книги, що їх вразили, у постах на Фейсбуці, першими подарували ці видання сервісним центрам та передали естафету далі.

Флешмоб стрімко набрав обертів. Його підтримали відомі журналісти та письменники, політичні та громадські діячі, спортсмени. Серед тих, хто вже передав книги - керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, співачка Джамала, заступниця міністра МВС з євроінтеграції Анастасія Дєєва, дизайнерка Лілія Пустовіт, письменники брати Капранови, чемпіон літніх Паралімпійських ігор Андрій Демчук, головний редактор інформаційного порталу “Українська правда” Севгіль Мусаєва, телеведуча Кароліна Ашіон та багато інших.

Подаровані книги вже розташувалися на буккросинг-полицях сервісних центрів МВС. Буккросинг — традиція залишати книжки на спеціально обладнаних полицях в людних місцях, аби незнайомці мали можливість їх прочитати чи навіть взяти з собою, взамін залишивши свою книгу. Це вперше, коли державна установа почала одночасно популяризувати таку ініціативу по всій Україні, від столиці до маленьких віддалених населених пунктів країни.

Основна мета ініціативи – надати громадянам можливість читати сучасні видання цілком безкоштовно. Адже у сервісних центрах МВС отримання послуг займає від 30 хвилин до 2 годин, і тепер цей час можна витратити на читання якісної літератури. Жителі Прилук і Бахмута, Сєвєродонецька і Броварів, Ужгорода і Черкас матимуть доступ до мотиваційної бізнес-літератури, кращих творів сучасних українських письменників, іноземної літератури, оригінальних дитячих видань тощо.

Першими до збору книг долучилися адміністратори сервісних центрів та видавництва «Основи», «Фоліо», «Наш Формат», «Книголав», «Клуб Сімейного Дозвілля», «Nebo BookLab Publishing», «Школяр», «Дискурс», «Vivat», «Моноліт», «ПАІС» та сервіс наборів книг «Bookowina».

Наразі в Україні функціонує вже 20 оновлених сервісних центрів МВС. Планується, що до кінця року кількість збільшиться до 50, і кожний центр – з буккросинг-поличкою.

Як приєднатися до ініціативи і де є полички з книжками можна подивитись на сайті hsc.gov.ua або за телефоном (044) 290-19-88.