ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

"Пару слів про Громадський бюджет Вишневого"

Пару слів про Громадський бюджет ВишневогоМіський голова Ілля Діков звернувся до вишнівчан з приводу завершення голосування за проєкти Громадського бюджету

"Цього року мешканці нашого міста активніше долучилися до обговорення проектів Громадського бюджету. Рахунок йде вже не на сотні, як раніше, а на тисячі голосів. Голосування завершено – і я маю дещо сказати, перед тим, як будуть оприлюднені його результати.

По-перше, важливі проекти будуть профінансовані незалежно від того, перемогли вони на конкурсі чи ні. Не стоїть питання або/або. Я говорю передовсім про конкуренцію шкільних проектів – облаштування зеленої зони біля ЗОШ №1, безпечний простір (відеокамери) в ЗОШ №2, безпечний простір в ліцеї «Ідеал» та облаштування зони відпочинку в ліцеї «Основа». Винайдемо кошти, все зробимо.

По-друге, сам сенс Громадського бюджету полягає в тому, щоби залучити мешканців міста до обговорення пріоритетів і перспектив. Знову ж таки, питання не в тому, щоби розподілити досить скромну суму, яка виділяється на всі проекти Громадського бюджету, посваритися між собою і розійтись до наступного року. Ні. Ми маємо зрозуміти і почути один одного. І знайти правильні рішення.

Наведу приклад, як із проектів Громадського бюджету, через суто технічні труднощі, (про які дуже дотепно жартували активісти не розуміючи, чи роблячи вигляд, що вони не розуміють важливих юридичних нюансів) довелося виключити очищення водойми в зоні відпочинку за стадіоном. Так от – це вже зроблено. Знайшли можливість, як це зробити через КП «УКГ», без залучення Громадського бюджету. Так само вирішимо і по школах.

По-третє, я хочу подякувати всім, хто брав участь у голосуванні, дискусії та розробці проектів Громадського бюджету. У Вишневому живуть активні, креативні та небайдужі люди. Мені дуже приємно жити і працювати серед вас."