ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Як відкрити дитячі садки?

Як відкрити дитячі садки? Жорсткі умови МОЗ щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти ускладнюють запуск роботи садочків.

З приводу цього міський голова Вишневого Ілля Діков скликав нараду за участю завідуючих ДНЗ нашого міста, представника районного відділу освіти та профільних керівників ВМР.

Рекомендації МОЗ досить жорсткі. Окрім дезінфекції поверхонь кожні 2 години та температурного скринінгу, потрібно організувати дистанціювання дітей один від одного (питання як їм заборонити підходити один до одного), зменшити кількість вихованців в групах, тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику (таким чином, вихователі та помічники вихователів похилого віку, які становлять більшість персоналу, змушені залишитися вдома) і обмежити одночасне харчування дітей (навіть складно уявити, як їх годувати кожного окремо).

Дотримання всіх цих вимог одночасно, в реальних умовах, призводить до докорінної зміни виховного процесу в ДНЗ. У Вишневому розглядається варіант часткового відкриття садочків із обмеженою кількістю вихованців.