ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

«Вишнівськтеплоенерго» зменшило вартість опалення і гарячої води

«Вишнівськтеплоенерго» зменшило вартість опалення і гарячої водиПерерахунок був здійснений завдяки тому, що в грудні 2019 р. знизилася ціна на газ

Як повідомив керівник «Вишнівськтеплоенерго» Антон Максимович, тариф при цьому не змінювався, оскільки для його затвердження потрібно значно більше часу: «Минулого місяця ми купували газ приблизно на 30% дешевше, ніж було закладено у тарифі. Але ми не можемо знизити вартість опалення та гарячої води на ті самі 30%, оскільки в собівартості тепла не тільки газ. Є ще зарплата працівників теплоенерго, вода, електроенергія, ремонт та обслуговування мереж. Залишилася незмінною ціна також на дерев’яну тріску, а у нас частина котлів працює не на газу, а на твердому паливі.

Вартість опалення для мешканців багатоквартирних будинків знижена на 14,5%, для гуртожитків та ОСББ – на 14,7%. Умовно кажучи, там де за тарифом опалення квартири має бути 2 тисячі гривень, за грудень вийде приблизно 1700.

Гаряча вода для населення стала дешевшою на 13,2%. Є різні категорії споживачів, різні тарифи, але в середньому економія буде становити від 14 до 16 гривень за один куб. В квитанції на сплату наведені всі розрахунки – який у вас тариф, на яку суму він зменшений.

Так само будемо перераховувати і цього місяця, але в січні газ вже трохи дорожчий. Якщо за фактом газ впродовж опалювального сезону буде дешевше, ніж закладено у тарифі, кожного місяця буде перерахунок у бік зменшення».