ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

«Приходиш на роботу - хочеться працювати, приймати пацієнтів»

«Приходиш на роботу - хочеться працювати, приймати пацієнтів»До Дня святого Миколая, у Вишневому відкрилася друга черга Амбулаторії загальної практики сімейної медицини № 3 КНП «Вишнівська міська лікарня» по вулиці Г. Сковороди, 10, на південній стороні міста.

Нагадаємо, що капітальний ремонт приміщення розпочався у травні 2018 року. Спочатку зробили терапію - маніпуляційний кабінет, ЕКГ, службове приміщення, кабінети терапевтів, кімнату матері й дитини. Першу чергу урочисто відкрили в березні 2019-го. У щойно відкритій другій черзі – кабінети педіатрів, кабінет щеплень, підсобні приміщення. Про роботу амбулаторії після завершення ремонту ми поговорили із завідуючою АЗСПМ № 3 Тетяною Нагорною:  

«Я вагалася, коли Наталія Скригіна, наш головний лікар, запропонувала очолити мені АЗПСМ № 3 у Вишневому. Це треба було бачити, в якому стані знаходилася поліклініка. Задача була не просто ремонт, потрібна була повна реконструкція із заміною всіх комунікацій, інженерних магістралей тощо. А у залізничній амбулаторії, яку ліквідовували і передавали нам, було надзвичайно холодно, тут такі умови були, важко описати. Хто пройшов з нами весь процес ремонту, той знає.

Хотілося б інакше спланувати приміщення. Але ми займаємо перший поверх житлового будинку, над нами ще 9 поверхів. Все це несучі стіни, їх переносити не дозволялося. Отже, виходили з того що було. У нас досить широкі коридори, натомість, деякі приміщення, наприклад, маніпуляційна чи кабінет щеплень за розміром менше, ніж хотілося б. Таке планування. Але всі кабінети терапевтів та педіатрів досить просторі.

Звичайно, з ремонтом амбулаторії, виникла потреба і у розширенні штату. Ми взяли на роботу трьох нових лікарів, які пройшли спеціалізовані курси і почали свою роботу. Сьогодні у нас працює п’ять терапевтів, лікар загальної практики сімейної медицини, який обслуговує і дітей, і дорослих, а також три педіатри. Я теж приймаю як педіатр. Тепер ми повністю закриваємо потреби Південної сторони – в амбулаторії вже немає черг, лікарі приймають в дві зміни з 9:00 до 19:00. Кожен може записатися до лікаря в будь-який спосіб – подзвонити на міський телефон чи на мобільний, або з комп’ютера вдома. Також вас може записати лікар у себе на прийомі.

Відкривши першу частину амбулаторії, ми скажімо так «відпочили» півтора місяці і взялися за другу чергу. Нарешті тут у нас з’явився кабінет щеплень. Я не могла дивитися на те, як мами з колясками вимушені були перебиратися на центральну сторону через міст, щоб зробити щеплення.

Головний лікар Наталія Олександрівна каже, що спочатку для співробітників треба створити умови, а потім можна вимагати від них якісну роботу. Тому для лікарів в амбулаторії створені належні умови праці. Так як вони по 5-6 годин сидять біля комп’ютерів, відповідно встановлено сучасне обладнання, замінили меблі, жодного старого стільця немає. Для зручності лікарів зроблено побутову кімнату, обладнану технікою. Тепер вони можуть 5-10 хвилин відпочити випивши чаю, чи перекусити.

Я гадаю, що у нас дуже працелюбна команда. Звичайно, судити про це можна тільки з відгуків населення. Ми бачимо, коли до нас приходять пацієнти, вони задоволені. Ніхто не думав, що за півтора року у нас з’явиться така чудова амбулаторія. Приходиш сюди на роботу - хочеться працювати, приймати пацієнтів».