ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Ілля Діков: «Працюємо по кожному будинку»

Ілля Діков: «Працюємо по кожному будинку»Депутати Вишневої міської ради підтримали рішення про фінансування програми встановлення загальнобудинкових лічильників на гарячу та холодну воду.

Нагадаємо, що по Вишневому зараз активно встановлюються вузли обліку води. Як вимагає Закон України про «Комерційний облік теплової енергії та водопостачання», кожен будинок має бути обладнаний лічильником не пізніше 2 серпня 2019 р.

Також в Законі прописаний механізм встановлення вузла обліку. Компанія – постачальник послуг має завчасно попередити мешканців про встановлення лічильника, оголосити вартість обладнання та робіт і домовитися із споживачами про порядок розрахунків. Звичайно оплата ділиться місячні платежі строком на 3 – 5 років, які включаються до оплати комунальних послуг. Але у Вишневому було вирішено компенсувати всі витрати за рахунок міського бюджету.

Враховуючи численні звернення громадян до міського голови Іллі Дікова, депутатський корпус та виконавчий комітет спільно розробили пропозиції по фінансуванню робіт та подали їх на розгляд Вишневої міської ради. Відповідне рішення про 100% забезпечення встановлення будинкових лічильників було прийняте на черговій сесій ВМР 11 липня 2019 р. На це з бюджету міста буде виділено 8,8 млн грн.

Ілля Діков подякував депутатам та водночас мер закликав їх взяти активну участь у подальшому вирішенні цього питання.

«Ми відшкодуємо витрати на встановлення лічильників, але закон ніхто не відміняв, – нагадав міський голова. – Облік водопостачання буде запроваджений у будь-якому разі по всій Україні. Вишневе не є виключенням. Не треба думати, що це стосується виключно комунальних служб та споживачів. Поговоріть з людьми, з вашими виборцями та сусідами. Тримайте це питання на контролі. Якщо виникнуть проблеми із нарахуваннями, люди в першу чергу прийдуть до мене і до вас. Отже, працюємо по кожному будинку. Я розраховую в тому числі на вашу допомогу».