ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Вишневе та Крюківщина зробили ще один крок до об’єднання

Вишневе та Крюківщина зробили ще один крок до об’єднанняВ актовій залі ВМР пройшли громадське обговорення проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Попереду – ще досить довгий на шляху до того, щоб Вишневе і Крюківщина нарешті об’єдналися. Зокрема, треба дочекатися висновку про відповідність об’єднання Конституції та Законам України, отримати погодження та позитивні рішення в Київський ОДА, подати пропозицію до Центральної виборчої комісії. Тільки після цього можна отримати дозвіл на проведення виборів та сформувати нові органи місцевого самоврядування.

Відтак, остаточні строки об’єднання ще невідомі. Найвірогідніше, це буде 2020 р., але також є шанс отримати всі необхідні рішення для створення ОТГ вже в цьому році. Мер Вишневого Ілля Діков зауважив, що всі процедурні моменти повинні бути відпрацьовані не тільки швидко, але й бездоганно з юридичної точки зору. Є приклади, коли дрібні помилки в підготовці документації надовго затягували процес створення ОТГ.

В ході громадського обговорення виступив також сільський голова с. Крюківщина Андрій Кріпак. Він сказав, що для села це було складне рішення, але водночас бюджетні можливості об’єднаної громади дають шанс на вирішення багатьох проблем як Вишневого, так і Крюківщини. Нагадаємо, що місто і село домовилися про співпрацю в рамках об’єднаної громади на засадах рівності та справедливості. Так, в квітні 2019 р. був підписаний Меморандум, в якому обидві сторони визначили пріоритетні проекти і домовилися після створення ОТГ, в першу чергу, спрямувати ресурси на будівництво та реконструкцію шкіл, дитячих садочків, а також шляхів сполучення для кращої логістики між громадами та Києвом.