ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

ОСББ Вишневого отримають допомогу на проведення капітальних ремонтів

ОСББ Вишневого отримають допомогу на проведення капітальних ремонтів Мер міста Ілля Діков заявив, що місто буде допомагати з фінансуванням капремонтів в багатоквартирних будинках незалежно від того, це ОСББ чи житловий фонд, який обслуговують комунальні підприємства:

«Питання фінансової підтримки ОСББ, ініційоване депутатом ВМР Олексій Поліщуком, вже прийнято міськрадою, програма затверджена. Кожне ОСББ Вишневого може подати свій проект капітального ремонту до виконкому. Далі міська влада буде формувати списки об’єктів у порядку надходження звернень,частка бюджетного співфінансування буде складати від 10 до 90 відсотків кошторису, залежно від виду робіт.

Сучасне законодавство з питань ЖКГ передбачає, що всі витрати на ремонт багатоквартирних будинків мають нести виключно їхні мешканці. Але я вважаю, що в нинішніх складних умовах так робити несправедливо і неправильно. Це наша спільна відповідальність. Тому з міського бюджету ми давно фінансуємо програми підтримки ЖКГ – зокрема, капремонт ліфтів, заміну вікон у під’їздах, ремонт покрівель, реконструкцію мереж та комунікацій.

Зараз пройшли конкурси на визначення управителів багатоквартирних будинків. В місті збільшилася кількість ОСББ. І ці будинки так само потребують додаткової уваги та допомоги.

Ви знаєте, що я ніколи не ділив на «ваших» і «наших». Мешканці ОСББ є такими самими вишнівчанами, які ті, що живуть в будинках, які обслуговують комунальники ЖЕДів. Єдине встановлене в програмі обмеження стосується віку будинків. Ми будемо допомагати житловому фонду, який побудований до 2010 року. Природно, що нові будинки поки не потребують капітальних ремонтів.

Запевняю, що всі рішення щодо фінансування приймаються прозоро і будуть контролюватися громадськістю».