ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Діти повинні знати свої права та обов’язки

Діти повинні знати свої права та обов’язкиУ Вишнівській дитячій бібліотеці відбувся захід до Дня захисту дітей під час якого малюкам роз’яснювали походження свята. У дискусії взяли участь діти 3-А класу вишнівської ЗОШ №3.

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітейсвято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань.

За однією із версій День захисту дітей почали святкувати ще у Китаї. У 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу дітей-сиріт і влаштував для них святкування Фестивалю човнів-драконів, дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення дитячої конференції в Женеві. А за офіційною версієюрішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Вперше свято було відзначено ще в 1950 році.

Святкування Дня захисту дітей припадає на кінець навчального року, коли у школярів вже закінчилися заняття, а період таборів ще не розпочався. Тому це свято, зазвичай, проходить повз дитячої уваги, і мало хто з них знає про його існування. Аби виправити ситуацію, завідуюча Вишнівської дитячої бібліотеки Валентина Баєва запросила дітей на бесіду, де вони мали змогу дізнатись про походження цього дня. «Це свято як дитяче так і доросле. Воно нагадує, що поряд з нами існує країна дитинства, на яку ми повинні звертати увагу, оберігати та виховувати. Сьогодні ми зібрались для того, аби поговорити про права дітей та їх обов’язки, які вони повинні пам’ятати та познайомити їх з історією», – розповіла Валентина Баєва.

На захід були запрошені представники дитячого журналу «Зін», які влаштували для малечі навчально-пізнавальну вікторину. Діти разом з ведучими складали рими, розгадували загадки, читали вірші та дізнавались цікаві факти. Під кінець заняття всі школярі отримали подарунок у вигляді нового номеру журналу «Зін».

Для багатьох дітей було в новинку дізнатись про існування Дня захисту дітей, тому вони із задоволенням брали участь в обговореннях та жваво відповідали на питання. Тим паче вся інформація подавалась в ігровій формі. Діти отримали купу задоволення. Наприкінці заходу маленькі відвідувачі бібліотеки висловили подяку організаторам і ще довго ділились між собою враженнями.