ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

До уваги вишнівчан!

До уваги вишнівчан!Нещодавно у ліфті одного з житлових будинків Вишневого застрягла жінка з дитиною. Люди, які намагалися їй допомогти, мали проблеми із зв’язком диспетчерської аварійної служби: на телефонний дзвінок  не відповідали (як виявилося згодом, у диспетчерів теж не було електроенергії).

Причиною зупинки ліфта між поверхами було короткочасне вимкнення електроенергії у центральній частині міста, яке вплинуло на роботу ліфтів та пульту у диспетчерській службі КП «УМГ». Після відновлення електропостачання, на жаль, один з ліфтів в буд. № 1-А по вул. Машинобудівників не включився автоматично. І саме в ньому застрягла молода мама з дитиноюСусідам-рятівникам довелося вжити радикальних заходів: самотужки розблокувати двері та дати їм зачинитися, аби спрацювали контакти і ліфт знову  почав рухатися.

Молода мама і десятимісячна дитинка перебували у зупиненому ліфті біля 30 хвилин. І весь цей час був для неї і особливо для  дитинки дуже неприємною стресовою ситуацією.

Цей випадок розглядався на останній нараді керівників комунальних служб міста у міського голови. Перший заступник міського голови Дмитро Василець доручив провести службову перевірку надзвичайного випадку, визначити винних та ступінь відповідальності. Особливо потрібно відмітити, що подія сталася в ЖЕД № 4 у вихідний день. А саме на цій дільниці в рамках заходів заощадження коштів, ліквідовано цілодобове диспетчерське чергування. І функцію диспетчера у вихідний час тут виконує диспетчер на центральній аварійній службі на ЖЕД № 3 . Саме тому мешканці не могли ні потрапити до житлової дільниці, ні додзвонитися до неї. Можливо є сенс зважити, чи варта така економія зручній можливості для мешканців дільниці мати більш оперативний зв’язок зі своїми комунальниками.
Безумовно, цей прикрий випадок буде ретельно проаналізований. А для всіх мешканців міста маємо нагадати.

У місті функціонує єдина аварійна диспетчерська служба, яка бере на себе всі функції оперативного управління міським господарством цілодобово. Вона знаходиться у приміщенні ЖЕД № 3 по вул. Зелена і номер телефону має 5-05-42. Окрім того працюють диспетчерські служби у ЖЕД № 2 туди можна звертатися за телефоном 5-22-10, а також у ЖЕД № 1 за телефоном 5-28-06. Чергові диспетчери працюють цілодобово: місто знаходиться під постійним контролем професіоналів.

Проте якщо одразу немає допомоги від ліфтера, найголовніше швидко зреагувати та не впадати у паніку, адже таким чином ви не допоможете собі. Якщо у ліфті не працює зв'язок з диспетчером, можна одразу зателефонувати до рідних, голос близьких трохи заспокоює (якщо, звісно, є зв'язок), а також вони можуть викликати допомогу. А якщо у вас у телефонній книзі є збережений номер диспетчерської служби, можна одразу викликати ліфтера. Але найголовніше не панікувати під час «зупинки» та не стрибати у ліфті.