ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

У Вишневому розпочато ремонт доріг

У Вишневому розпочато ремонт дорігКожного року після танення снігу з доріг частково зникає асфальт. У деяких містах дана ситуація створює величезні проблеми. Але якщо всі ремонтні роботи проводити вчасно, ні мешканці, ні комунальники незручностей не помітять.

За період поки не було дощів вже був зроблений ямковий ремонт доріг по вул. Л. Українки, Жовтневій, Святошинській та ЧорноволаКоли буде краща погода, буде більше часу та можливостей для роботи. Крім того, постійно проводяться поточні планові роботи по ямковому ремонту, нанесення дорожньої розмітки та ремонт тротуарів. У Вишневому створено спеціальну службу утримання автомобільних доріг, де працює чотири працівника, які займаються утриманням доріг, тротуарів, дощової каналізації тощо.

Звичайно неможливо зробити все одразу. Тому комунальні служби склали список найпроблемніших ділянок, на яких ремонт необхідно зробити в першу чергу.

Починає список вулиця Чорновола, якою займаються вже другий рік поспіль. Там необхідно провести капітальний ремонт, створити додаткові смуги на дорозі, аби можна було зручно переїжджати залізничний переїзд. Для виконання запланованих робіт необхідно більше 10 млн грн. Так як вулиця дуже завантажена та потребує нагального ремонту, дотримання плану робіт контролюється особисто міським головою Іллею Діковим.

Наступна у списку вулиця Залізнична. На ній нещодавно проводили ремонт водопостачання, тому необхідно відновити проїжджу частину та тротуари. Наразі розробляється проект капітального ремонту. Вже зроблено стічну каналізацію.

Багато незручностей завдають вулиці Промислова та Київська. Це промислова зона, в якій спостерігається несанкціоновані відстій вантажного транспорту та рух цих же машин, які створюють численні вибоїни на дорогах. На ремонт вулиці Промислової необхідно близько одного млн грн.

На жаль, Київською вулицею опікується служба автомобільних доріг області. «Якщо у місті ми можемо проводити ремонтні роботи, то з вулицею Київською нічого зробити не можемо – це буде не цільове використання коштів», – розповідає заступник начальника КП «УМГ» Сергій Великий.

На закупку асфальтних сумішей, емульсій та інших необхідних для ремонту матеріалів місто може виділити до 100 тис грн з транспортного збору. Крім того, служба утримання автомобільних доріг займається встановленням «лежачих поліцейських». Але для міста це достатньо дороге задоволення. Згідно ДСТУ пристрій повинен бути гумовим, аби амортизувати переїзд машин та створювати менше шуму, проте коштують вони не дешево. «Для встановлення нових «лежачих поліцейських» в одному місці, необхідно купити дві смуги по дев’ять метрів, встановити відповідні знаки, це мінімум – 20 тис грн лише за придбання», – говорить Сергій Великий.

Анна ЛАПЕНКОВА