ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Зима. Заметіль. Мітинг.

Зима. Заметіль. Мітинг.Ввечері 28 січня 2014 року на площі біля пам`ятника Тараса Шевченко відбувся мітинг. Під завивання хуртовини та при температурі повітря мінус 15, група депутатів міської ради проводила народне віче. Сумнозвісні події, що нещодавно трапилися з вишнівчанином Іваном Холодом стали однією з причин, що спонукали депутатів до проведення зібрання.

Нещодавно, на барикадах вулиці Грушевського, Івана Холода було затримано правоохоронними органами. Фізичний стан чоловіка суттєво погіршився і виникла загроза його здоровтажиттю. Івана Холода добре знають працівники виконавчого комітету. Він мав дружні стосунки з покійним мером Анатолієм Гошко. Також був частим гостем у виконкомі з приводу різноманітних питаннь, проблем та з власними пропозиціями.

Депутатський корпус у повному складі, керівництво та працівники міського виконкому активно підтримали заклик організувати допомогу Іванові. Спочатку планувалося провести позачергове засідання сесії міської ради вранці 28 січня, для прийняття конкретних рішень щодо допомоги постраждалому. Для цього в різні судові інстанції вже було підготовлено звернення, заклики. До цієї роботи долучилися юристи виконкому, нині вже є певні результати.Зима. Заметіль. Мітинг.

Проте частина депутатів зажадала провести зібрання ввечері, з залученням вишнівчан. Напередодні заходу невідомі терміново розповсюджували містом листівки із закликом прийти на віче і вирішити долю Івана Холода. З штабу опозиції, на розі вулиць Лесі Українки та Остапа Вишні, з гучномовця лунали відповідні заклики. Склалося враження, що окрім вирішення долі Івана Холода, дехто з міської опозиції вирішив покращити політичний рейтинг.

Зрозуміло, що у неспокійний час ледачий не бореться за владу. Отже, 18 година вечора 28 січня 2014 року. На площі біля пам’ятника Тараса Шевченко зібрався натовп, кількістю приблизно 120 чоловік. Щоправда це були й організатори мітингу, їх помічники та волонтери, на диво численною виявилась присутність представників центральних телеканалів, працівники міліції для охорони правопорядку, команда діючого мера Іллі Дікова. Тобто, безпосередніх адресатів мітингових «меседжів», а саме мешканців міста, було до непристойного мало.

Це не дивно. Люди в місті мають спокійне життя. Тому чекати, що в місті є проблеми, що потребують активних дій досить наївно. Але якщо вже зібрання оголошене народним віче, то провести його намагалися за відповідним сценарієм. Головні дії організаторів - розповсюдження листівок один одному та виступи красномовних організаторів. З-поміж палких ораторів варто відзначити Юрія Лісничого, Валентину Донець, Віталія Плескача. Виступ останнього потонув у гучних криках «ганьба» від місцевої молоді, оскільки Віталій Плескач відверто вказує на себе, як на кандидата в мери міста. Проте значний вантаж добрих справ на користь Вишневого за його плечима чомусь не видно.

Згодом представник церкви прочитав молитву за позитивне вирішення долі затриманого. Цікаво було спостерігати, як швидко опозиція заволоділа камерами медійників і гаряче закликала вирішувати долю Івана Холода. Відтак ще й віддати владу до їхніх рук.

Коли лютий мороз і факт практичної відсутності аудиторії з вишнівчан зробили подальше перебування на «віче» неможливим, мітинг завершився. Хутенько так, за годину. Запланована дія відбулася.

Міський голова Ілля Діков також завітав на захід. Він хотів розповісти присутнім, які дії щодо захисту інтересів Івана Холода вже було запроваджено. Проте організатори мітингу меру міста слова не надали. Вони не зацікавлені в тому, аби громада знала які саме заходи та дії вже запровадила влада Вишневого для допомоги затриманого.

Варто згадати, що під час засідань сесій міської ради депутат Юрій Лісничий дискутує практично з кожного питання порядку денного. Не один раз висловлюється з приводу тих чи інших питань, а буває й повторює кілька разів одне й те саме, хіба що в інших інтерпритаціях. Толерантний Ілля Діков завжди надає йому слово. Коли Віталій Плескач, хоч і не є депутатом міської ради, висловлюється і щось наголошує з будь-якого приводу - слово отримує. А коли міський голова, на міській площі хоче надати певну інформацію - йому слово не надали. Така політична культура говорить сама за себе.

У результаті можна відмітити - мітинг зараховано, програму його швиденько виконано, політичні опоненти влади міста перед своїми представниками виступили. А пересічні вишнівчани хутенько йшли додому повз це зібрання. Бо холодно. А всі ми віримо, що доля Івана Холода буде позитивно вирішена. Адже його питанням опікуються необхідними діями, а не пустими балачками.