210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

До 210-річчя з Дня народження генія, вид...

Дорогі жінки!

Дорогі жінки!

Щиро вітаю вас зі святом весни та жіночн...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

26 лютого в Україні відзначають День спр...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

24 лютого закарбувалося у наші думки та ...

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Запит на отримання публічної інформації
Бюджет участі Вишневої міської територіальної громади
електронні петиції
Ставки місцевих податків та зборів на 2024р. Детальніше тут

Реквізити рахунків для обліку доходів бюджету Вишневої міської ТГ Державний бюджет у 2024 році
Вишневої міської ТГ Міський бюджет       у 2024 році

Офіційно




Back Головна

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє

Чи підлягає оподаткуванню виграш у державну грошову лотерею?

Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п. 170.6.2 п. 170.6 ст. 170 ПКУ, податковим агентом - оператором лотереї у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ  - 18%, із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.

 Крім того, податкові агенти - оператори лотереї у податковому розрахунку суми доходу, нарахованого (сплаченого)  на  користь платників податку та суми утриманого з них податку, що подається ними  до контролюючого органу щоквартально (ф.№1ДФ), відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них податку. При цьому у податковому розрахунку не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього податку, а також відомості про фізичну особу - платника податку, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу) (п.п 170.6.2 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

Звертаємо увагу, що під час нарахування (виплати) доходів у вигляді виграшів у лотерею або в інших розіграшах, які передбачають попереднє придбання платником податку права на участь у таких лотереях чи розіграшах, не беруться до уваги витрати платника податку у зв’язку з отриманням такого доходу (п.п. 170.6.4 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

Доходи, отримані у вигляді  виграшів та призів, остаточно оподатковуються під час їх виплати за їх рахунок (п.п 170.6.5 п. 170.6 ст. 170 ПКУ).

Крім того, відповідно до п.16прим.1 підр.10 розд.ХХ ПКУ, доходи у вигляді виграшів у лотерею або в інших розіграшах оподатковуються військовим збором за ставкою 1,5%.

 Таким чином, дохід у вигляді виграшів (призів) у державну грошову лотерею включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5%.

 

 

На соцзабезпечення мешканці Київщини спрямували на третину більше єдиного внеску аніж торік, - Олексій Кавилін

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-лютий 2019 року складають 1,5 млрд. грн. Окремо він підкреслив, що такий показник на 28% або 331 мільйон гривень перевищує минулорічний.

«На динаміку сплати ЄСВ позитивно вплинуло збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року, а також низка інших заходів, зокрема, роз’яснення громадянам положень законодавства у сфері легального працевлаштування та контроль з боку фіскальних органів за його дотриманням. Такі комплексно здійснені заходи створюють передумови для детінізації зайнятості та офіційного працевлаштування населення. Завдяки легальним доходам мешканців Київщини забезпечуються реальні надходження ПДФО, військового збору, єдиного соціального  внеску та створюються соціальні гарантії працюючим», - зазначив Олексій Кавилін.

 Головне управління ДФС у Київській області інформує, що у зв’язку зі збільшенням  з 01 січня 2019 року розміру мінімальної заробітної плати до 4173,0 грн., змінились розміри мінімального страхового внеску (з 01.01.2019р. - 918,06 грн.) та максимального страхового внеску(з 01.012019р. - 13770,90грн.) на місяць.

Із 2019 року ЄСВ  установлено у розмірі 8,41%  до визначеної бази нарахування внеску для найманих осіб з інвалідністю, які працюють у ФОПів, у т.ч. тих, які обрали спрощену систему оподаткування – це встановлено новою редакцією до част.13 ст.8 Закону України від 08.07.2010 №2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Нагадуємо, що нарахування ЄСВ у розмірі 8,41% розпочинається з дати встановлення групи інвалідності (але не раніше  одержання роботодавцем завіреної копії довідки до акта огляду в МСЕК) та закінчується датою припинення інвалідності на підставі рішення даної комісії.

 

 

За січень-лютий підрозділи аудиту ГУ ДФС у Київській області упередили несплату 48 млн. грн. до бюджету

Протягом січня-лютого 2019 року управлінням аудиту ГУ ДФС у Київській області проведено 139 документальних перевірок, у тому числі 54 планових та 85 позапланових перевірок.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 328,5 млн. грн., що на 71 млн. грн. більше ніж у відповідному періоді 2018 року. Із донарахованих сум до бюджету надійшло 9,2 млн. грн., що на 1,3 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 266,3 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 11,2 млн. гривень.

Крім того, за січень-лютий 2019 року проведено 257 фактичних перевірок платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 2,9 млн. грн., з яких 1,9 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

Новини державних органів

Податкова повідомляє