210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

210 років з Дня народження Т.Г. Шевченка

До 210-річчя з Дня народження генія, вид...

Дорогі жінки!

Дорогі жінки!

Щиро вітаю вас зі святом весни та жіночн...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

26 лютого в Україні відзначають День спр...

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

Шановні мешканці Вишневої міської громади!

24 лютого закарбувалося у наші думки та ...

ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Запит на отримання публічної інформації
Бюджет участі Вишневої міської територіальної громади
електронні петиції
Ставки місцевих податків та зборів на 2024р. Детальніше тут

Реквізити рахунків для обліку доходів бюджету Вишневої міської ТГ Державний бюджет у 2024 році
Вишневої міської ТГ Міський бюджет       у 2024 році

Офіційно




Back Головна

СБУ викрила українського громадського діяча на співпраці з ФСБ РФ (відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили українського громадського діяча на співпраці з ФСБ Росії. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління СБУ у Києві та області Олег Валендюк. Сьогодні зловмисника взято під варту у залі судового засідання.

На початку вересня 2018 року до СБ України звернувся громадянин РФ, власник низки комерційних структур, який тимчасово знаходиться в Україні та постійно проживає у Канаді, із заявою про здирництво та шахрайство стосовно нього.

Комерсант повідомив правоохоронцям, що під час перебування у Києві до нього майже одночасно надійшло кілька пропозицій від посередників, які нібито представляли високопосадовців правоохоронних органів РФ, зокрема ФСБ, СЗР, Генеральну прокуратуру Росії. «Двоє російських громадян запропонували свої «послуги» із вирішення питання про закриття кримінальної справи проти нього та його батьків на території РФ та не оголошення у розшук по лінії Інтерполу», ‒ підкреслив Олег Валендюк.

У межах кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували факти надходження до заявника пропозицій щодо вирішення «проблем з правоохоронними органами РФ» від двох громадян Росії та громадянина України. Громадяни РФ, зокрема, пропонували передати їм значні кошти для високопосадовців із російських правоохоронних органів. Серед названих осіб – міністр внутрішніх справ РФ Колокольцев, його заступник Романов, заступник начальника слідчого управління ГУ МВС РФ по місту Москва Агаф’єва, а також керівництво Служби зовнішньої розвідки РФ. Запропонована ціна вирішення питання коливалась від п’ятисот тисяч до одного мільйона ста тисяч євро.

 

Співробітники СБ України встановили, що у Києві бізнесмен провів зустріч з українським громадським діячем. Він також запропонував комерсанту свої послуги з посередництва у вирішенні проблем із законом за винагороду в один мільйон євро. До «врегулювання» питання зловмисник обіцяв залучити Генерального прокурора РФ Чайку, скориставшись посередництвом сина екс-Генерального прокурора України Артема Пшонки.

Під час досудового розслідування, яке проводилось слідчим відділом Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області, правоохоронці отримали інформацію про факт вербування ФСБ РФ цього українського громадського діяча. Оперативники спецслужби з’ясували, що у 2014 році під час проведення акції під назвою «Марш миру» у Москві українського громадянина було затримано співробітниками поліції та поміщено на п’ять діб до ізолятора тимчасового утримання. Потім він був доставлений до Управління ФСБ РФ у м. Москва, де погодився на співпрацю у сприянні російським спецслужбам у проведенні підривної діяльності проти України.

Співробітники СБУ встановили, що за завданням кураторів з ФСБ громадський діяч мав створити та розвивати політичну партію як інструмент просування зовнішньополітичних інтересів РФ та дестабілізації ситуації в Україні. «За задумом ФСБ ця структура мала взяти участь у виборах і лобіювати та відстоювати в українському парламенті інтереси Росії, перешкоджати вступу України до ЄС та НАТО, піднімати питання про надання російській мові статусу державної мови в нашій країні», ‒ наголосив Олег Валендюк.

Викриття зловмисників проводилось СБУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки МО України. На початку жовтня 2018 року правоохоронці затримали громадського діяча та двох російських громадян у Києві під час спроби отримати гроші від бізнесмена.

Наразі обом підозрюваним громадянам РФ повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на шахрайство в особливо великих розмірах, тобто за ч. 2 ст. 15 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Один із них також обґрунтовано підозрюється у вчиненні шпигунства на користь Служби зовнішньої розвідки РФ, тобто у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 ст. 114 КК України. Йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Громадянину України повідомлено про підозру в скоєнні злочинів передбачених ч 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15 та ч. 4 ст. 190 ККУ.

Судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 528,6 тисяч гривень.

Прокурором столичної прокуратури подано апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду м. Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Прокуратура наполягає на обранні безальтернативного запобіжного заходу для підозрюваного.

Апеляційна скарга обґрунтована матеріалами кримінального провадження та матеріалами негласних розшукових слідчих дій, у тому числі оприлюдненими за постановою слідчого про надання дозволу про розголошення матеріалів слідства.

Вказані матеріали підтверджують обґрунтованість підозри та є підставою для обрання підозрюваному безальтернативного запобіжного заходу.

«Особі підозрюваній у злочині передбаченому ст. 111 ККУ кримінально-процесуальним законодавством виключена можливість призначення застави», ‒ зазначив Олег Валендюк.

22 жовтня 2018 року, Апеляційний суд м.Києва скасував рішення Печерського районного суду м. Києва, яким громадянину України було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 528 600 гривень та виніс нову ухвалу, якою обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Прес-центр СБ України

Новини державних органів

Податкова повідомляє