ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Мешканцям Територіальний сервісний центр 3246 РСЦ МВС Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки

Відтепер, перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років з дня його видачі не було 3 і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень не було  - громадянин обмінює на постійне посвідчення водія.

У разі, якщо такі порушення були  — громадянин обмінює на постійне посвідчення водія лише після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.

Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Обмеженим правом керування транспортним засобом для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 км/год.

Детально про внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 листопада 2017 року № 885 за посиланням: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=250448439