ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Києво-Святошинська ОДПІ ГУ ДФС у Київський області інформує

Адміністративіпослуги Києво-Святошинської ОДПІв травні2018року

У травні 2018року Центром обслуговування платників                                   Києво-СвятошинськоїОДПІ було надано 4150адміністративних послуги.У зазначеному періоді видано 1448довідокпро реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків.

Довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України отримали             526платників.

За реєстрацією реєстраторів розрахункових операцій,книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок до центру обслуговування звернулося 498 суб’єктів підприємницької діяльності.

Стати платниками єдиного податку виявили бажання 499 суб`єкти підприємницької діяльності, 371 платник податків отримали витяг з реєстру платників єдиного податку, також  було надано 344 послугиз реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку.

Платникам податків про отримані доходи та звірки платежів надано 392 довідки, також узазначенихдовідках були зазначені відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Надання інших адміністративних послуг платникам податків склало 72.

Співробітники ЦОП надають також усні консультації та роз’яснення з питань податкового законодавства, загальна кількість таких усних зверненьсклала 2800.

Працівниками ЦОПотримано та відпрацьовано 3753вхідноїкореспонденції.

 

Зарплата «в конвертах» – позбавлення соціальних гарантій

Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні дуже актуальне, водночас проблемне та болюче. У нинішніх умовах важливими питаннями залишаються легалізація зайнятості населення та заробітної плати, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів по недопущенню виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

На жаль, такі негативні явища, як використання роботи незареєстрованих найманих робітників, виплата заробітної плати в «конвертах» або в розмірі, нижче за законодавчо встановлений мінімум, залишаються актуальними, оскільки від «тіньових» розрахунків втрачає бюджет, а через непоінформованість і низький рівень свідомості дорогою ціною платять і самі наймані робітники.

Перш за все, вони позбавляються соціальної захищеності у разі тимчасової непрацездатності – не оплачуються лікарняні листи, не проводяться виплати допомоги жінкам під час вагітності і пологів. Також не проводяться страхові виплати у разі настання нещасного випадку на виробництві, нелегальні працівники не отримують в повному об’ємі допомоги по безробіттю у разі скорочення, вони беззахисні перед працедавцем – у разі конфлікту або травматизму, у них немає доказів того, що вони дійсно працювали на цьому підприємстві або у цього приватного підприємця.

Крім того, таким працівникам не нараховується трудовий стаж, з їх заробітної плати не відраховуються пенсійні внески, що в майбутньому негативно позначиться на розмірі трудової пенсії, їм складно отримати банківський кредит.

Отже, варто вже зараз відстоювати свої конституційні права – вимагати від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин.

 

До 01 серпня2018 року потрібно сплатити податок за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи

Києво-Святошинська ОДПІ  нагадує платникам податку, що відповідно до п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізична особа зобов’язана самостійно до 01 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

Згідно з п. 126.1 ст. 126 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

-     при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, –у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

-     при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, –у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Крім цього, при нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, –після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня (п.п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ).

 

УВАГА! Платникамподатку на додану вартість

Києво-Святошинська ОДПІ повідомляє, що з01 липня 2018 року додаток 1, додаток 5 та додаток 9 до податкової декларації з ПДВ подаються за новими формами.

У зв’язку з набранням чинності з 01 червня 2018 року «Про затвердження змін до наказу Міністерства фінансів України № 21 від 28.01.2016 року», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України № 451/31903 від 16 квітня 2018 року, до податкової декларації з ПДВ з 01 липня 2018 року подаються платниками, які обрали місячний або квартальний звітні (податкові) періоди, за новими формами.

Водночас наголошуємо, що відомості до таблиці 1.2 додатку 1 та додатку 5 до податкової декларації з ПДВ заповнюються платниками одноразово (для платників, які обрали місячний звітний (податковий) період, – червень 2018 року та платників, які обрали квартальний звітний (податковий) період, – ІІ квартал 2018 року).

Києво-Святошинська ОДПІ