ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє

		Головне управління ДФС у Київській області повідомляє На Київщині податківці вилучили 7200 дал спиртовмісної речовини на суму 7,9 млн. грн.

Працівники оперативного управління ГУ ДФС у Київській області виявили підпільний цех з незаконного виготовлення спиртовмісної рідинина території колишнього цукрового заводу, що знаходиться у Фастівському районі. Дії податківців відбувалися в рамках проведення спецоперації
«Акциз – 2017»та досудового розслідування кримінального провадженнярозпочатого за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) спільно з працівниками слідчого відділу Васильківського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, управління захисту економіки в Київській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Васильківського відділу Києво-Святошинської прокуратури Київської області та управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Київській області.

Як повідомив начальник оперативного управління ГУ ДФС у Київській області Роман Потапов, у ході проведення слідчо-оперативних заходів на території заводу в складських приміщеннях виявлено 6 резервуарів, устаткування для масового виготовлення спиртовмісної продукції та залишки виробленої рідини з характерним запахом спирту.

За результатами проведеного обшуку з незаконного обігу вилучено
7 тис. 200 дал спиртовмісної рідини, загальна вартість якої склала
7,9 млн. гривень. Для проведення експертних досліджень фахівцями відібрано зразки даної рідини.

Вилучені товарно-матеріальні цінності передані на відповідальне зберігання.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

ГУ ДФС у Київській області

 

В пункті пропуску «Бориспіль» вилучено складові частини до військово-транспортних літаків і вертольотів, які переміщувалися незаконно

Працівниками Київської митниці ДФС у співпраці з ГУСБУ в м. Києві та Київській областівилучено складові системи вимірювання кутів атаки і сигналізації перевантажень до військово-транспортних літаків і вертольотів, які переміщувалися через митний кордон України з порушенням митних правил.

Митники мали достатньо підстав для перевірки одного з міжнародних експрес-відправлень, які переміщувались міжнародною кур’єрською службою з України до Франції. Таким чином, в одному з вантажних місць цього відправлення було виявлено картонну коробку, в якій знаходилися два металевих предмета циліндричної форми з відповідним маркуванням. Жодних відомостей про зазначену коробку з відповідним маркуванням та предмети, які в ній знаходились, в товаросупровідних документах не було. 

Згідно з висновком щодо попередньої експертизи товару у галузі державного експортного контролю, встановлено, що дані предмети є вимикачами корекції, які призначено для використання як складова частина системи вимірювання кутів атаки і сигналізації перевантажень літаків і вертольотів.

           Даний тип майна призначений для використання на військово-транспортних, транспортних (спеціальних) літаках типу Ан-26, Ан-12Б, Ан-32 різних модифікацій а також на транспортних (спеціальних) вертольотах Ка-32Т, Ка-32С, військових вертольотах Ка-27.

У підсумку, зазначене свідчить про те, що вітчизняним підприємством-відправником  вчинено дії на переміщення вимикачів корекції через митний кордон України з поданням як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості.

           Зокрема, своїми діями підприємством-відправником порушено порядок переміщення товарів відповідно до статей  196 та 235 Митного кодексу України, а саме вчинено дії на пересилання товарів в міжнародних експрес-відправленнях заборонених до такого пересилання.

Складено протокол про порушення митних правил. Предмети вилучено до винесення судом рішення у справі.

Довідково:міжнародні передачі подібних товарів, згідно пункту 8 Постанови КМУ  від 20 листопада 2003р. № 1807 (із змінами)  «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення» здійснюються у порядку, встановленому для товарів подвійного використання. 

Згідно пункту 3 Постанови КМУ від 28 січня 2004р. № 86 (із змінами) «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання» (далі ПКМУ № 86) міжнародна передача товарів подвійного використання (у даному випадку експорт) може здійснюватися суб'єктом здійснення міжнародних передач товарів або іноземним суб'єктом господарської діяльності за наявності у нього відповідного дозволу чи висновку Держекспортконтролю.  Не отримання цих дозвільних документів є порушенням законодавства  у галузі державного експортного контролю – експорт заборонено.

ГУ ДФС у Київській області