ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» продовжує повертати до мирного життя колишніх бойовиків (відео)

Програма СБУ «На тебе чекають вдома» продовжує повертати до мирного життя колишніх бойовиків (відео)Програма СБ України «На тебе чекають вдома» дозволила ще одному колишньому бойовику незаконних збройних формувань так званої «ДНР» повернутись до мирного життя.

На початку 2014 року мешканець Донецька під впливом російської пропаганди приєднався до незаконних збройних формувань самопроголошеної «республіки», в якому проходив «службу» на посаді водія. Чоловік на власні очі пересвідчився у безпринципній участі ватажків угруповання у мародерстві та жазі до наживи та через кілька місяців вирішив покинути бойовиків. Побоюючись розправи терористів, він тривалий час переховувався у родичів та знайомих на тимчасово окупованих територіях.

У 2017 році, дізнавшись з Інтернету про Програму СБУ «На тебе чекають вдома», чоловік довгий час не наважувався взяти в ній участь, оскільки терористи активно поширюють неправдиві чутки про Програму. За їх «версією», вона призначена виключно для виманювання громадян з окупованих територій для притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Попри сепаратистську пропаганду, бажання повернутись до мирного та цивілізованого життя взяло верх над необґрунтованими побоюваннями. Чоловік звернувся до українських правоохоронців з відповідною заявою про добровільний вихід зі складу так званої «ДНР». Незважаючи на те, що його рідне місто тимчасово окуповане російсько-терористичними військами, він вирішив розпочати нове життя на підконтрольній Україні території.

Вивчивши всі обставини справи та, зважаючи на участь чоловіка у Програмі, Вугледарський міський суд Донецької області прийняв рішення про пом’якшення міри його відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Колишнього бойовика, зокрема звільнено від відбування покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з трирічним випробувальним терміном.

Демонструючи ухвалу суду, колишній бойовик закликав всіх учасників незаконних збройних формувань так званих «ДНР/ЛНР» до добровільного складання та не вірити чуткам терористів про Програму, яка дійсно ефективно працює.

Прес-центр СБ України

Прес-центр СБ України