ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє

Київське обласне  відділення Антимонопольного комітету України повідомляє ПрАТ "Екотехніка" ЗОБОВ'ЯЗАНО ПРИПИНИТИ ПОРУШЕННЯ ПРИ РЕАЛІЗАЦІЇ концентратів сухих: Крем заварний «Шоколадний» ТМ «Эко» та Бульйон з беконом ТМ «Велика ложка»

 

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України зобов’язала ПрАТ «Екотехніка» (м. Київ) припинити дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції

Як встановило відділення, ПрАТ «Екотехніка» розміщувало на упаковках концентрату сухого Крем заварний «Шоколадний» ТМ «Эко» напис «шоколадний», не використовуючи у виробництві шоколад, а лише ароматизатори какао-порошок та ароматизатор харчовий «Шоколад».

Крім того, ПрАТ «Екотехніка» розміщувало на упаковках концентрату сухого швидкого приготування «Бульйон з беконом» ТМ «Велика ложка» напис «бульйон з беконом» разом із зображенням свині, не використовуючи у виробництві бекон, а лише ароматизатори «Копчене м’ясо» та «Бекон».

ПрАТ «Екотехніка» зобов’язано у двомісячний строк привести інформацію, розміщену на упаковках Крему заварного «Шоколадний» ТМ «Эко» та Бульйону з беконом ТМ «Велика ложка» у відповідність із споживчими властивостями продуктів.

 


на КП «Горянин» накладено штраф за зловживання монопольним (домінуючим) становищем

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету визнала дії КП «Горянин» (Бориспільський район, Київська область) порушенням конкурентного законодавства та наклала штраф на загальну суму 30 тис грн

Як встановило відділення, КП «Горянин» розробило та подало на затвердження Ревненській сільській раді економічно необґрунтовані тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення за рахунок включення планованого прибутку без відповідного обґрунтування.

Колегія територіального відділення визнала вищевказані дії комунального підприємства порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язала їх припинити.

Підприємство має 2 місяці на добровільне виконання рішення адміністративної колегії Київського обласного територіального відділення.


ПРОВЕДЕНО РОБОЧУ НАРАДУ З керівництвомпат «київобленерго»

14 травня 2014 року у приміщенні Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України проведеноробочу нараду з питань дотримання законодавства про захист економічної конкуренції ПАТ «Київобленерго»

Під час наради обговорювались проблемні питання діяльності ПАТ «Київобленерго» з надання послуг передачі та постачання електричної енергії, для вирішення яких громадяни та суб’єкти господарювання звертаються до територіального відділення, зокрема приєднання до електромереж.

За результатами обговорення ПАТ «Київобленерго» зобов’язалось провести роз'яснювальну роботу серед своїх працівників та посилити контроль за дотриманням чинного законодавства, зокрема законодавства про захист економічної конкуренції.

 


суб`єктам господарювання, які діють на ринку молока та молочної продукції, надані рекомендації щодо запобігання порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції

 

Адміністративна колегія Київського обласного відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала суб'єктам господарювання, які діють на ринку молока та молочної продукції, вжити заходів для запобігання порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману споживачів
Рекомендації направлені ТОВ «Білоцерківський молочний комбінат», ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна», ПАТ «Яготинський маслозавод», ПрАТ «Кагма», ТОВ «Молочна компанія», ТОВ «Переяслав-Молпродукт», ПрАТ «Обухівський молокозавод», ПАТ «ЖЛК-Україна», ТДВ «Бровари-Молоко», ПП «Сімол», ТОВ «Виробничо-зовнішньоторгівельна фірма «Євро», ТОВ «Таращамолоко», ДП «Чайка». Про результати розгляду рекомендацій підприємства мають повідомити відділення через 1 місяць з дня їх отримання.
Цей крок спрямований на запобігання порушенням і попереджає підприємства, що у разі виявлення відділенням фактів недобросовісної конкуренції - буде застосовано штрафні санкції.


СУБ`ЄКТАМ ГОСПОДАРЮВАННЯ, які надають послуги з централізованого опалення, постачання теплової енергії, РЕКОМЕНДовано здійснити перерахунки за спожиту споживачами теплову енергію

Адміністративна колегія Київського обласного відділення Антимонопольного комітету України рекомендувала 53 суб'єктам господарювання провести перерахунки за спожиту теплову енергію із споживачами з урахуванням показань приладів комерційного обліку теплової енергії

Діяльність суб’єктів господарювання, які діють на ринку постачання теплової енергії в Київській області знаходиться на постійному контролі у спеціалістів відділення. Кожний суб’єкт господарювання, що надає послуги з централізованого постачання теплової енергії, має ознаки монопольного (домінуючого) становища на цьому ринку в межах мереж, що ним експлуатуються.

Відповідно до законодавства, виконавець зобов’язаний провести протягом місяця, перерахунок розміру плати за надані споживачеві послуги у разі ненадання їх або надання в неповному обсязі, зниження якості тощо. Нездійснення відповідного перерахунку, з урахуванням авансового платежу та показань приладів комерційного обліку теплової енергії, у випадку коли відпуск теплової енергії споживачам за опалювальний період є меншим, ніж нараховано споживачам послуг відповідно до встановлених норм споживання чи дострокового закінчення опалювального сезону протягом місяця після закінчення опалювального періоду може призвести до нарахування оплати за ненадану послугу з централізованого опалення.

Вказані дії можуть містити ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Цей крок спрямований на запобігання порушенням і попереджає підприємства, що у разі виявлення відділенням фактів не проведення перерахунків, до порушників буде застосовано штрафні санкції, відповідно до норм законодавства про захист економічної конкуренції.


НА ПАТ «яГОТИНСЬКИЙ МАСЛОзавод»НАКЛАДЕНО ШТРАФ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ВІД НЕДОБРОСОВІСНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ

Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету визнала дії публічного акціонерного товариства «Яготинський маслозавод» порушенням конкурентного законодавства та наклала штраф на загальну суму на 20 тис. грн

Як встановило відділення, ПАТ «Яготинський маслозавод» поширювало на етикетці напою кисломолочного «ЗАКВАСКА» ТМ «СЛАВІЯ», ТМ «ЯГОТИНСЬКА» напис «груша-ваніль»  разом із зображенням квіток та стручків ванілі, не використовуючи у виробництві ваніль, а лише ароматизатор ванілі.

Колегія територіального відділення визнала вищевказані дії ПАТ «Яготинський маслозавод» порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та зобов’язала їх припинити.