ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Про медичну допомогу населенню громади

Про медичну допомогу населенню громадиНа 2023 рік Вишневою міською радою передбачена Програма, за якою із міського бюджету відшкодовується повна або часткова вартість лікарських препаратів та медичних виробів для певних верств населення. Детальніше про це розповідає директор КНП “Вишнівська міська лікарня” Скригіна Наталія Олександрівна.

Із міського бюджету покривається безоплатна стоматологічна допомога (крім протезування). Ця допомога надається населенню зареєстрованому у Вишневій міській громаді, яке належать до наступних категорій: пенсіонери, особи з інвалідністю, постраждалим від аварії на ЧАЕС, учасникам бойових дій, дітям до 18 років, крім ортодонтичних процедур.

У 2022 році безоплатно було покрито 9517 таких звернень.

Забезпечення осіб з інвалідністю кало- та сечоприймачами, підгузками. У 2022 році такими медичними виробами було забезпечено 418 осіб.

Безоплатний або пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування проводиться таким групам населення: учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, постраждалі учасники Революції Гідності та особи, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, діти з інвалідністю.

Забезпечення відшкодування медикаментів на 50 % для амбулаторного лікування здійснюється для інвалідів І, ІІ груп.

За 2022 рік було відшкодовано аптекам вартість 3171 препарату.

Варто зазначити, що за кошти місцевого бюджету було закуплено потужні генератори на всі амбулаторії для якісного надання медичної допомоги пацієнтам.

Нагадаємо, що  КНП “Вишнівська міська лікарня” продовжує надання послуг з первинної медицини у 4 амбулаторіях. Продовжується укладання декларацій із педіатрами у 1-ій та 3-ій амбулаторіях та з лікарем-терапевтом у 2-ій амбулаторії. Надання спеціалізованої вторинної допомоги відбувається безоплатно за наявності направлення.

Для уточнення інформації ви можете звертатись за телефонами: 04598 50220 та 067 230 14 15