ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Школа № 1: будівництво під контролем голови Київської ОДА та громадськості

Школа № 1: будівництво під контролем голови Київської ОДА та громадськості

 

Кожен рік з добудовою нового корпусу Вишнівської школи №1 повторюється одна й та сама історія. Перші місяці року йде розробка та узгодження нового проекту. Потім ще кілька місяців органи державної влади зволікають поки нарешті затвердять фінансування. Давайте згадаємо, як батьки вишнівських школярів влаштовували мітинги в Києві під стінами обласної ради, щоби та нарешті провела сесію та прийняли програму капітального будівництва. В облраді, навпаки, всю провину перекладають на Київську облдержадміністрацію. Будівництво тим часом стоїть.

Нарешті, приблизно в серпні місяці, на школу перераховують кошти. В такий стислий термін підрядник просто фізично не встигає завершити роботи до кінця року. Невитрачені кошти повертаються до бюджету. Відповідно, треба знову узгоджувати новий проект, а нерідко також переробляти погано виконані роботи попереднім підрядником. Все починається знову.

Хочеться вірити, що цього року ми все ж таки вирвемося із замкнутого кола. Для таких сподівань є певні підстави:

По-перше,будівельні роботи не зупинялася в першій половині 2019 р. Фінансування не було, але все ж таки підрядник продовжував працювати, хоча б з мінімальним штатом працівників. Коли 16 липня (знову ж таки, через шість з половиною місяців від початку року!) нарешті були перераховані кошти, то будівельники не тільки-но вирішили приступити до роботи, а принесли в ОДА актів вже виконаних робіт на 8 млн гривень.

По-друге,проект затверджений, джерела фінансування визначені. На завершення будівництва потрібно 52 мільйони гривень, які будуть виділені на умовах співфінансування з бюджетів Вишневого, Києво-Святошинського району та Київської області.

По-третє, після зміни керівництва Київської ОДА, темпи робіт не знизилися, а навпаки прискорилися. Свій перший робочий візит в область новий губернатор Київщини Михайло Бно-Айріян здійснив саме до Вишнівської ЗОШ № 1. Це свідчить про те, яке велике значення нарешті завершити цей довгобуд.