ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Вишневе отримало нове лабораторно-діагностичне обладнання та два автомобілі медичної допомоги

Вишневе отримало нове лабораторно-діагностичне обладнання та два автомобілі медичної допомогиЇх закупили за кошти районного бюджету. На урочистій презентації були присутні голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, міський голова міста Вишневе Ілля Діков, його заступники, депутати райради та міста, медичні працівники Вишнівської поліклініки, представники комунальних служб міста, громадськість.

Сьогоднішня подія – ще один вважливий крок у розвитку медицини Вишневого. З цим необхідним для нашого міста придбанням привітав Ілля Діков. – В першу чергу, хочу подякувати керівництву району, на чолі з головою Києво-Святошинської РДА Мирославою Смірновою, районній раді, які врахували наші побажання і сьогодні ми отримали два спеціально обладнані автомобілі медичної допомоги для швидкого транспортування хворих, сучасні аналізатори, УЗД-апарат тощо. Раніше, спільними зусиллями, ми придбали рентген-апарат, який невдовзі плануємо встановити, - зазначив міський голова.

У своєму виступі Мирослава Смірнова сказала, що сьогоднішня зустріч – чергова приємна подія у Вишневому. – Слава Богу, що у нас є така можливість - робити добрі вчинки. В минулому році витрачено більше 8 млн. грн. на сферу охорони здоров’я, в тому числі, більше 5 млн. грн. з районного бюджету. У 2017 році плануємо й надалі працювати в напрямку розвитку медичної галузі нашого району. Ми й надалі купуватимемо необхідне устаткування. З цього приводу консультуємося з лікарями, дослуховуємося до населення міста. А вже потім приймаємо рішення про його придбання, - зазначила Мирослава Михайлівна. – Вже виділено 4 млн. 500 тисяч гривень на добудову Вишнівської поліклініки, де знаходитиметься діагностичне обладнання – комп’ютерний томограф тощо. В планах відкрити ще одну бригаду швидкої медичної допомоги, яка обслуговуватиме населення Південної частини міста. – Дай, Боже, всім нам мудрості та здоров’я реалізувати задумане, - побажала голова РДА та вручила паспорти і документи на обладнання та автомобілі виконуючому обов’язки головного лікаря Вишнівської міської лікарні Валерію Лисому.

Депутат ВМР, голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я, материнства, дитинства, екології та соціального захисту населення Олег Максименко подякував районній та міській владі, головному лікареві та депутатському корпусу за об’єднання зусиль у вирішенні наболілої проблеми – придбанні таких необхідних для Вишневого автомобілів медичної допомоги. – Сподіваюся, що саме завдяки спільним зусиллям ми піднімемо медицину в нашому місті на високий рівень, - зазначив Олег Володимирович.

Щиро вдячні за лабораторне устаткування й працівники лабораторії Вишнівської поліклініки. Вони з радістю прийняли цю новину, оскільки придбане обладнання не тільки полегшить їхню роботу, але, завдяки йому, лаборанти зможуть робити найточніші та сучасні аналізи в найкоротший термін. Як зазначила завідуюча лабораторією Валентина Хілько, придбані імуноферментний, гематологічний та біохімічний автоматичні аналізатори, автоматичний глюкометр та 4 мікроскопи. Вони стануть не лише альтернативою приватним лабораторіям, але й складуть їм конкуренцію. Адже, як відомо, населення у нашому місті постійно зростає, майже кожен пацієнт, який звертається до лікарів, потребує лабораторного обстеження. Часом, в приватних лабораторіях необхідні аналізи коштують дуже дорого і не всі пацієнти їх в змозі оплатити. Тому, в цьому плані, навантаження на населення буде зняте.

 

Оксана Захаренко