ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Офіційний візит вишнівської делегації до Польщі

Офіційний візит вишнівської делегації до Польщі Під час Різдвяних свят делегація у складі вишнівських освітян, працівників органу місцевого самоврядування, а також депутатів відвідала з офіційним візитом місто Пйонкі (Республіка Польща).

Офіційний візит української делегації проходив з 5 по 8 січня у рамках співпраці між нашими містами. Така Угода про партнерські стосунки була підписана 29 вересня 2015 року. З цього часу вже відбулося кілька дружніх візитів, як української, так і польської сторони, мета якихпоглиблена співпраця між містами, обмін досвідом у сфері місцевого самоврядування, соціальній, освітній сферах, вирішення питань, що стосуються спільного проведення різноманітних культурних, загальноміських заходів тощо. Також метою чергового, зустрічного візиту до Республіки Польща є прагнення підтримувати дружні стосунки не тільки між нашими містами, але між нашими родинами. І це вже відбувається! Адже щоразу, під час дружніх візитів, як українська так і польська делегації проживають у сім’ях, і за цей час, майже 2 роки, вже встигли добре здружитися. Тож не дивно, що ті вчителі, які навесні приймали у себе польських освітян, проживали саме у родинах своїх колишніх закордонних гостей, які неабияк раділи зустрічі та можливості зустрітися тепер у себе вдома.

Під час офіційного візиту вишнівчани мали змогу ознайомитися з роботою навчальних закладів, розташованих на території міста Пйонкі, яке, до речі, має невелику, у порівнянні з Вишневим, кількість населенняблизько 20 тисяч осіб. Українська делегація відвідала дошкільні, шкільні навчальні заклади, ліцей, технікум, гімназію, ознайомилася з методами роботи спеціалізованого закладу для дітей та осіб з обмеженими функціональними можливостями, відвідала госпіталь для людей похилого віку з довгостроковим перебуванням (до 6 місяців).

Незвичайною чудовою подією і для української і для польської сторони стало відзначення у місті особливого релігійного свята – Дня Богоявлення, або Трьох Королів. Цього дня у багатьох польських містах проходила, так звана, хода волхвів, під час якої, вбрані пастушками та ангелами діти, співаючи, слідують за «трьома королями». Кількасот учасників цієї ходи, серед яких і представники нашої делегації, пройшлися урочистою ходою вулицями міста, колядуючи та співаючи святкових пісень. Свято Трьох Королів символізує описану в Євангелії історію, коли троє мудреців зі Сходу прибули у Віфлеєм, поклонитися Ісусові. На завершення другого дня перебування нашої делегації у Пйонках, відбулося святкування Різдвяного Святвечора. Не дивлячись на те, що Різдво у Польщі відзначають 24 грудня, саме для української делегації цього дня, 6 січня, було влаштоване чудове, по-сімейному тепле свято з пригощаннями, піснями та біблійними постановками. Наостанок вишнівчани мали прекрасну нагоду відвідати Варшавустолицю Республіки Польща, побувати в Старому місті, відвідати Королівський замок, розташований на Замковій площі у Варшаві,який, свого часу, був головною резиденцією польських королів, починаючи з 16 століття.Незвичайна 7-ми годинна екскурсія завершилася у Вілянівському палаці, де представники української делегації спостерігали неймовірну 3-Dвідео-проекцію, музично-світлове шоу, під час якого Вілянівській сад короля Яна ІІІ Собеського засяяв тисячами різнокольорових вогнів.

Напередодні від’їзду бурмістр міста Пйонкі, Ромуальд Заводнік, вручив кожному представнику української делегації пам’ятні подарунки із зображенням гербів міст Вишневе та Пйонкі. Бурмістр особисто був присутнім на всіх офіційних заходах, які проходили за участю української делегації. Він також подякував за гостинний прийом українською стороною освітян міста Пйонкі у 2016 році, проведені на найвищому рівні «DnikulturyUkrainywPionkach», що також проходили тогоріч. Це стало для них неабиякою подією. Також бурмістр висловив сподівання на подальшу співпрацю та продовження дружніх стосунків, як між нашими містами так і між нашими родинами.

 

Світлана Яременко