ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Відбулася XV сесія VII скликання

 

На пленарному засіданні чергової XV сесії VII скликання, що відбулася 20 жовтня цього року, під головуванням міського голови Іллі Дікова та секретаря Вишневої міської ради Сергія Пишного взяло участь 33 депутати.

В запропонований порядок денний на розгляд депутатів було винесено 18 питань, крім того, в перелік земельних питань - 49. Проте, були внесені деякі зміни, а саме: знято друге питання порядку денного «Про внесення змін до рішення XIII сесії VII скликання від 16.06.2016р. № 1-01/XIII7-9 «Про безоплатну передачу основних засобів, малоцінних необоротних матеріальних активів та інших нематеріальних активів з балансу КП «УМГ» (Управління міським господарством) Вишневої міської ради на баланс КП «УКГ» (Управління комунальним господарством); третє питання – «Про затвердження статуту КП «УМГ»; шосте питання «Про затвердження Програми поліпшення техногенної та пожежної безпеки в м.Вишневе на 2016-2017рр»; дев’яте питання «Про призначення на посаду директора КП «Інформ», як недоопрацьовані. З переліку земельних були зняті з обговорення: четверте, п’яте, тридцять четверте питання.

Натомість запропоновано включити для обговорення наступні питання з голосу:

1. «Про безоплатну передачу новозбудованої трансформаторної підстанції №1027 у власність територіальної громади м.Вишневе.

2. «Про вилучення основних засобів, зменшення статутного капіталу та затвердження Статуту Комунального підприємства «Управління комунального господарства» Вишневої міської ради Києво-Святошинського району в новій редакції».

3. «Про збільшення статутного капіталу та затвердження Статуту КП «УКГ» Вишневої міської ради в новій редакції».

4. «Про внесення змін до Комплексної програми профілактики правопорушень, публічної безпеки та порядку на території м.Вишневого на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням V сесії Вишневої міської ради VII скликання від 24.12.2015 року № 1-01/V7-8.

5. «Про затвердження Статуту комунального закладу «Палац культури і мистецтв».

6. «Про внесення змін до рішення Вишневої міської ради в новій редакції».
 

Одне з найважливіших питань, яке стояло першим на порядку денному, бюджетне – «Про внесення змін до рішення «Про міський бюджет на 2016 рік». Зокрема, було вирішено зменшити доходи загального фонду міського бюджету на суму 40 тис.грн., призначені на дошкільні заклади. Натомість - збільшити видатки спеціального фонду міського бюджету для дошкільних закладів освіти на ту ж суму - 40 тис.грн. для придбання предметів довгострокового користування – холодильників, комп’ютерного обладнання і т.д. Також збільшено видатки загального фонду міського бюджету на суму 3272,0 тис.грн, зокрема, на культурноосвітні заклади - 199,0 тис.грн, на благоустрій міста- 1100,0 тис.грн., одержувач КП «УКГ».

Що особливо важливо - збільшено видатки на дотацію ЖКГ - 1580,0 тис.грн., одержувачі: КП «Вишнівськтеплоенерго», КП «ГГК», ТОВ «Ресурсозбереження» на покриття різниці вартості комунальних послуг для населення.

Збільшено бюджетні призначення на ремонт доріг на суму 937,7 тис.грн.; на капітальний ремонт житлового фонду на суму 2176,3 тис.грн. На благоустрій – на 690,0 тис.грн.

Збільшено бюджетні призначення на суму 400,0 тис.грн. із цільовим спрямуванням коштів до обласного бюджету на підготовку проектно-кошторисної документації по будівництву II черги ЗОШ №1, що по вул.Освіти, 9 за рахунок зменшення відповідних бюджетних призначень на таку саму суму. Так само вирішено збільшити бюджетні призначення на суму 5452, 26 тис.грн із цільовим спрямуванням коштів до обласного бюджету, як співфінансування на реконструкцію будівлі ДНЗ по вул. Святошинська,48 за рахунок зменшення відповідних бюджетних призначень по іншій класифікації.

Серед інших питань порядку денного на розгляд депутатів було запропоновано питання продовження терміну дії міської екологічної програми розвитку м.Вишневого на 2011-2014 роки, затвердженої рішенням X сесії Вишневої міської ради VI скликання від 16.06.2011 р.; затвердження Статуту дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Яблунька» в новій редакції;

Внесення змін до рішень XIX сесії Вишневої міської ради VI скликання і рішень XIX сесії XXIV скликання «Про встановлення правил благоустрою території, Правил дотримання тиші в громадських місцях у м.Вишневому»; «Про прийняття та впровадження Статуту територіальної громади м.Вишневе» без пропозицій до складу робочої групи; «Про надання дозволу на створення органу самоорганізації населення в м.Вишневе, по вул.Вітянська,6».; «Про присвоєння звання «Почесний громадянин» м.Вишневе ветерану - бігуну Олександру Лисенку та Заслуженому тренеру України Віктору Мужчині», затвердження внесення змін до планування зонування території міста Вишневе в частині «червоних ліній»; «Про внесення змін до Програми регулювання та розвитку земельних відносин на території м.Вишневе на 2016-2018 роки», затвердженої рішенням X сесії VII скликання від 31.03.2016 р. № 1-01/X7 -14; «Про затвердження Статуту Комунального підприємства «Вишнівськводоканал» в новій редакції»; «Про погодження інвестиційної програми Комунального підприємства «Вишнівськтеплоенерго».

Перед початком пленарного засідання представники міської громадської організації воїнів АТО озвучили своє бачення вирішення їхнього земельного питання, обговорення якого перенесли на пленарне засідання. Це болюче питання викликало найбільші дискусії, оскільки є відповідний Закон України, але не має чітких механізмів його вирішення. Депутати і члени громадської організації у результаті бурхливих і тривалих обговорень дійшли консенсусу, створивши комісію з числа депутатів, представників організації та громадських активістів і прийнявши рішення перенести вирішення цього питання на наступну сесію Вишневої міської ради.

Лариса Костенко