ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Скраплений газ для споживачів Київщини може подорожчати вдвічі

Скраплений газ для споживачів Київщини може подорожчати вдвічіЧерез двомісячну відсутність аукціонів з продажу скрапленого газу для побутових потреб ПАТ «Київоблгаз» буде вимушене призупинити забезпечення споживачів Київщини скрапленим газом за пільговою ціною. Натомість вартість балону може зрости з 157 грн. до 330 грн.

ПАТ «Київоблгаз», відповідно до постанови КМУ від 03.10.11 р. № 1064, закуповує скраплений газ для комунально-побутових потреб населення на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників, що дає можливість реалізовувати його споживачам за ціною, вдвічі меншою за комерційну. Однак такі аукціони вже більше двох місяців не проводяться, що створює загрозу призупинення постачання «пільгового» ресурсу для споживачів.

«В нашій області понад 30 тисяч сімей користуються індивідуальними газобалонними установками. В більшостіце пенсіонери та малозабезпечені сім'ї, які проживають у сільській негазифікованій місцевості. Дефіцит скрапленого газу позбавить людей елементарних побутових зручностей», - коментує ситуацію голова правління ПАТ «Київоблгаз» Володимир Машталірук.

На разі, ПАТ «Київоблгаз» звернулося із листами до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана та голови Київської обласної державної адміністрації Володимира Шандри з проханням якнайшвидше вирішити питання з проведення аукціону, щоб мати змогу реалізовувати скраплений газ для населення за пільговою ціною.

 

Довідка.    ПАТ «Київоблгаз» - лідер серед підприємств з газопостачання та газифікації. Посідає перше місце в країні за протяжністю газопроводів - понад 43 тис. км, за кількістю споживачів - біля 800 тисячвходить в першу трійку. Рівень газифікації області – 95,3 %. Середньорічнй об’єм транспортування природного газу близько 2500 млн. куб.м.

Серед найбільших споживачів ПАТ «Київоблгаз» є такі підприємства як Білоцерківська ТЕЦ, Комбінат «Тепличний», Ветропак Гостомельський Склозавод та Міжнародний аеропорт «Бориспіль».ПАТ «Київоблгаз» є одним з найбільших роботодавців Київської області. В штаті компанії працює близько 5 тис. співробітників.

 

 

Гляцевич Анна Ігорівна