ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ
Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Головна

Вишнівський пункт обігріву тепліший ніж торік

Вишнівський пункт обігріву тепліший ніж торік

У Вишневому було встановлено пункт обiгрiву, який вже тиждень повноцінно функціонує. Міська влада попіклувалась, щоб уникнути переохолодження та обмороження у вишнівчан.

21 січня міський штаб Вишневого отримав термінову телефонограму від районного штабу з тим аби звернути особливу увагу на погіршення погодних умов. У зв’язку з цим міський голова Ілля Діков спільно з управлінням ДСНС дав доручення встановити пункт обігріву у місті.

Заступник начальника КП «УМГ» Сергій Великий зазначив: «Намет наданий Державною службою з надзвичайних ситуацій і разом з нашими службами був встановлений, підключений до електропостачання. Людям, які там знаходяться наданий: стіл, чайник, вода, ліжка, лави та мінімальний набір продуктів».

Пункт обігріву розрахований на 30 чоловік. За останній тиждень в ньому знаходяться від 7 до 10 осіб. Люди можуть зігрітися, випити чаю з цукром, навіть з’їсти бутерброд. У наметі постійно підтримується температура 12-14 градусів вище нуля. Також там цілодобово чергують працівники ДСНС, які слідкують за тим щоб вишнівчани були забезпечені всім необхідним. За словами Сергія Великого в цьому році ДСНС надали утеплений намет. Ця конструкція встановлена з матеріалів більш морозостійких і розрахована на дуже низькі температури та сильні завірюхи.

 Сам намет металево каркасний, а підлога встелена спеціальними дерев’яними настилами. Конструкції закріплені таким чином аби витримати сильні вітри та хурделиці. Комунальне підприємство «УМГ» забезпечило пункт обігріву лінією електропередач. Для цього було закуплено 100 метрів кабелю, підготовлено спеціалізований електрощит для підключення всіх електроприборів: чайника, обігрівачів. Усього, на встановлення намету, було витрачено близько 6 тисяч гривень.

Також Сергій Великий зазначив: Громадське формування «Спецзагін «Дельта» опікується цим пунктом обігріву. Під час патрулювання міста вони фактично виконують функцію соціального патруля: звертають увагу на безхатченків, на людей які потребують допомоги і у добровільному порядку доставляють їх до пункту обігріву, де надається необхідна допомога».

 На території Києво-Святошинського району відкрито 15 цілодобових пунктів обігріву, насамперед для незахищених категорій населення та безпритульних. Також 22 пункти денного режиму діють на території міських, селищної та сільських рад, у приміщеннях місцевих рад, будинків культури, медичних закладів. Також організовано роботу соціальних патрулів (органи місцевого самоврядування, мережа установ соціальної допомоги, лікувальні заклади, громадські формування) у взаємодії з пунктами обігріву.