ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Ваш подвиг пам’ятатимемо завжди

Ваш подвиг пам’ятатимемо завжди Урочистості, присвячені Дню пам'яті та примирення і Дню перемоги на нацизмом у Другій світовій війні, розпочалися у Вишневому в актовій залі Вишневої міської ради 8-го травня і продовжилися 9 травня пам'ятними мітингами,покладанням вінків та живих квітів поруч меморіальних комплексів міста на її Північній та Південній частинах.

Від імені міського голови Іллі Дікова та себе особисто, ветеранів ІІ світової війни, всіх присутніх в залі привітав заступник міського голови Георгій Майсурадзе та вручив подяки. Він зазначив, що це - день пам’яті тих, хто поклав своє життя, здоров’я заради свободи свого народу від «коричневої чуми».

До слова запросили голову Ради ветеранів Леоніда Яремчука, який підкреслив, що ІІ світова війна була найкровопролитнішою, найруйнівнішою. Він зупинився на головних її характеристиках: неймовірній кількості людських жертв, серед загиблих, яких, орієнтовно, 7 млн. українців, з них - 3 млн. чоловік безпосередньо загинули в боях. За його словами, збитки, які були нанесені Україні, становлять - 1 трильйон, 185 мільярдів рублів повоєнного обчислення. Під час тієї війни кожної секунди гинула одна людина. На території нашої України знаходиться 28 тис. братських могил.

Організатори заходу тепло та урочисто привітали ветерана війни Євгена Ковальчука, який того дня святкував свій 90-ий ювілей. Артисти Академічного ансамблю пісні і танцю Національної гвардії Ваш подвиг пам’ятатимемо завжди України подарували присутнім чудовий концерт. Виступи солістів ансамблю не залишили нікого байдужим. Звучали переважно душевні ліричні та патріотичні пісні, що зігріли і розчулили не тільки слухачів, але і серця тих, кому вони, в першу чергу, були присвячені.

За словами чарівної ведучої, пані Поліни, репертуар концерту складався дуже ретельно, щоб задовольнити всі найвибагливіші смаки. – В ньому, - зазначила вона, - були, як  світові хіти,  так і написані артистами нашого ансамблю. Судячи з реакції слухачів, концерт їм дуже сподобався. Приймали нас тепло і ми їм за це дуже вдячні. У нас в ансамблі є, зокрема, народний артист України Леонід Сандуленко, якого приймали найтепліше. Також  – заслужені артистки  України Оксана Нестеренко та Єлизавета Гаврилюк, солісти ансамблю Катерина Ресистих, Юрій Ковальчук, Олексій Похвала, неперевершений хор та оркестр.

Після концерту працівники виконкому разом з ГО "Молода гвардія" частували ветеранів, вдів ветеранів, дітей війни смаколиками. А первинна міська організація «Червоного хреста» вручила їм продуктові набори.

9-го травня, за традицією, відбулися урочисті заходи - мітинги на Північній та Південній стороні міста з поминальними молебнями та покладанням квітів біля Меморіалу Слави, що по вул.Святошинській та пам'ятника загиблим воїнам на вул.Освіти (колишня Червоноармійська).

Звертаючись з вітальним словом до ветеранів ВВВ, міський голова Ілля Діков підкреслив, що перемога у ІІ світовій війні – це їхнє досягнення, яке недооцінити майже неможливо, і щира дяка, низький уклін їм за це. – Маємо учасників бойових дій післявоєнного періоду до часів Незалежності і наших днів, - зазначив Ілля Валерійович. Міський голова нагадав, що і нині відбуваються бойові дії в зоні АТО, де наша країна і наші земляки докладають максимум зусиль, віддають своє життя і здоров’я, щоб перемогти загарбника. З привітальним словом виступили голова Ради ветеранів Леонід Яремчук та ветеран ЗСУ Юрій Табаков.

Голова Президії організації інвалідів ІІ світової війни Сергій Котпривітав колег і громадян нашого прекрасного міста. – 72 роки ми вже святкуємо 9 травня зі сльозами на очах. Тому, що цей шлях був дуже тяжким і довготривалим. 4 роки тривала війна заради свободи і незалежності нашої Батьківщини. Фронт двічі пройшов по території України з мільйонними жертвами: спочатку з Заходу на Схід, а потім – навпаки. Майже вся економіка була зруйнована. У 44 році радянськими військами розпочалося звільнення країн Європи. Потім було відновлення економіки. Сьогодні ми рівняємося на Захід і повинні докласти максимум зусиль, щоб наша країна була заможною і процвітаючою, - зазначив Сергій Дмитрович.

Ваш подвиг пам’ятатимемо завжди До привітань долучився голова Вишнівської організації УСВА Олег Свінціцький. Після хвилини мовчання за загиблими на їхню честь прозвучали артилерійські салюти, виконані бійцями «Муніципальної поліції міста Вишневе», після чого присутні вручали квіти ветеранам та покладали до пам’ятників.

Учасник бойових дій Микола Петрович Лопата народився у 1927 році. Згадує, як призивався до армії ще неповнолітнім. – Я застав війну, яка й до цього часу проходить через наші серця і душі. На моїх очах гинули близькі, рідні. В діючій армії я не був, але пережив криваву війну і відчув її особисто. Бажаю, щоб ніхто не пізнав такого горя, яке принесла нам ця жахлива війна.

Вшанувати подвиг ветеранів війни прийшла пані Лілія з сім’єю. Разом з дітьми вона принесла квіти до пам’ятника та подивилася святковий концерт. – В цей день, як завжди, приходимо вшанувати наших ветеранів, подякувати їм за їхній подвиг, героїзм та невичерпну енергію. Довгих років життя та здоров’я вам, шановні, - побажала вишнівчанка ветеранам.

Цього ж дня міський голова Ілля Діков, разом із заступниками та активістами, поклали квіти до стели-меморіалу загиблим захисникам незалежної України, що у сквері Небесної Варти.  А делегація ветеранів війни, ЗС та активістів, на чолі з радником міського голови Миколою Середюком, поклали вінки та квіти до пам'ятника невідомому солдату на вишнівському кладовищі.

Після офіційних урочистостей відбувся концерт артистів Академічного ансамблю пісні і танцю прикордонної служби України. На завершення ветеранів запросили на святковий обід. 

 

Лариса Костенко, Оксана Захаренко