ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Відкриття меморіалу та скверу «Небесна варта»

Відкриття меморіалу та скверу «Небесна варта»17 лютого у Вишневому, до третьої річниці Революції Гідності, відбулося урочисте відкриття меморіалу та скверу «Небесна варта» - пам’яті усіх загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО. В урочистій церемонії брали участь міський голова Вишневого Ілля Діков, голова Києво-Святошинської РДА Мирослава Смірнова, заступники міської та районної адміністрації, учасники Революції гідності, воїни АТО, сім’ї загиблих героїв, волонтери, депутати районної та міської ради, учні, громадськість та гості міста.

Вже три роки минулого з того часу, як відважні, сильні духом та жертовністю громадяни вийшли на мирний протест і віддали своє життя на Майдані, захищаючи та відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Саме 18-20 лютого 2014 року в Києві відбулися на той час найбільш трагічні події в історії незалежності України. Тодішні події в Києві стали фінальним і найбільш драматичним етапом революції, початком війни, яка вбивала і продовжує до цього часу вбивати цвіт націїнайкращих синів Неньки-України.

Безсмертні душі вбитих та закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть у народній пам’яті, бо герої не вмирають, - сказала ведучаВідкриття меморіалу та скверу «Небесна варта» заходу, директор КЗ «Палац культури та мистецтв» Валентина Олійник

Під час урочистостей провели панахиду по невинно убієнним та постраждалим на Майдані та зоні АТО, а також освятили пам’ятник священики Української православної церкви Київського патріархату.

Сьогодні ми відкриваємо меморіал та сквер у пам'ять загиблим на Майдані та всім, хто віддав своє життя в зоні АТО, - сказав у своєму виступі Ілля Діков. Міський голова зазначив, що люди, які загинули є справжніми Героями, які відстоювали незалежність та демократію в нашій країні. – Ми повинні пам’ятати їх і розуміти, що люди йшли на Майдан, щоб наше підростаюче покоління жило у вільній демократичній державі. – Дякую всім, хто прийшов на відкриття меморіалу, - сказав міський голова. – Дякую за підтримку Києво-Святошинської РДА, на чолі з головою Мирославою Смірновою, велике спасибі всім учасникам Майдану з Вишневого, нашим активістам. Переоцінити подвиг людей, які загинули за наш з вами спокій - неможливо, - зазначив Ілля Валерійович.

У свою чергу Мирослава Михайлівна сказала, що, незважаючи на всі негаразди, які нас спіткають, ми залишаємося єдиним і незборимим українським народом, вільною та незалежною державою.

Відкриття меморіалу та скверу «Небесна варта»Це ще не перемога, але перемога за нами, - сказала голова РДА. – Ми всі виходили на Майдан, не знаючи, чи повернемося у свої домівки. Дякую всім, хто відстоює і бореться за нашу країну. Ми маємо пам’ятати - ми всі відповідальні за цю країну, - наголосила Мирослава Михайлівна. – Низький уклін всім, хто працює на благо нашої держави.

Голова громадського об’єднання «Ліга Нескорених» та керівник Києво-Святошинського осередку національного визвольного руху «Правий сектор» Олександр Жамойдо подякував всім, хто прийшов на урочисте відкриття: своїм побратимам, воїнам-добровольцям АТО, які приїхали з усієї України. – Велика вдячність міському голові міста Іллі Дікову та голові РДА Мирославі Смірновій, які пообіцяли, що до третьої річниці подій на Майдані, сквер «Небесна варта» буде побудовано.

У своїх виступах подяку владі за будівництво скверу висловили голова політичної партії «Правий сектор», член проводу національно-визвольного руху «Правий сектор» Андрій Тарасенко, прес-секретар національно-визвольного руху «Правий сектор» Артем Скоропадський, директор Центру реабілітації учасників АТО, волонтер Ігор Чернецький, голова Вишнівської спілки воїнів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олег Свінціцький.

Друзі, нам потрібно жити так, щоб тим, хто загинув за наші з вами мир та свободу, не було за нас соромно, - сказав координатор ініціативної групи поранених та потерпілихВідкриття меморіалу та скверу «Небесна варта» на Майдані Павло Сидоренко.

– Я щиро дякую і низький уклін всім, хто ініціював зведення цього пам’ятного знакуцієї святої території, - подякувала у виступі дружина Героя Майдану Тамара Швець. – Наше майбутнє можливо лише завдяки пам’яті про минуле. Душі наших людей нарешті прокидаються, нас більшає, ми об’єднуємося в незбориму націю.

Відкриття меморіалу та скверу «Небесна варта»Приємно, що про визначну подію у нашому місті знають не лише у Київській області, але й далеко за її межами. На відкриття меморіалу завітали представники громадської організації «Народна рада» із Житомирщини. – На відкриття пам’ятного знаку у нашому краї, нас приїздили підтримати представники вашого міста, і сьогодні ми поруч з вами, - сказав Володимир Пеньківський. Пан Володимир відмітив, що влада нашого міста та району згуртована, оскільки велику участь брала не тільки в урочистій частині, але й у робочому процесі. – За пів року будівництва скверу у Попільні, голова РДА жодного разу навіть не з’явився, - зауважив пан Володимир. – Я щиро вражений і вдячний за вашу небайдужість.

До третьої річниці Революції гідності посмертно відзначені нагрудним знаком «За гідність та честь» воїни Сергій Кочетов, (1985 р. н.) та Микола Тасаюк, (1987 р. н.), які під час АТО довели, що гідність та честь для них - життєвий принцип. Знаками «Народної Пошани» нагороджені поранені під час Революції Гідності на Майдані та АТО на Сході України, медалями «За гідність та патріотизм» - волонтери, нагрудними знаками «Гідність та воля» учасники Революції гідності, медалями «За відродження України» - волонтери та громадські діячі.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу «Небесна варта» присутні вшанували пам'ять загиблих під час Революції гідності та воїнів АТО, вишнівська поетеса Тетяна Домашенко прочитала вірш, присвячений Небесній Сотні.