ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Спільними зусиллями вирішувати болючі проблеми

Спільними зусиллями вирішувати болючі проблеми На нараді очільників комунальних підприємств, яку проводили заступники міського голови Ярослав Варшавець та Андрій Чечило, мова, перш за все, йшла про нестачу коштів, необхідних для того, щоб місто могло розраховуватися за енергоносії. Петро Трегуб, директор КП «Вишнівсьтеплоенерго», порушив питання про те, що не нараховуються субсидії, держава не розраховується за них, через це до підприємства застосовуються штрафні санкції, що призводить до значних збитків. Ці кошти дуже потрібні, зокрема - на труби, які необхідно прокласти по вулиці Кооперативній.

Керівники, також звітували на яких стадіях перебуває виконання ремонтних робіт, що включати в плани соціально-культурного розвитку міста.

Директор КП «Вишнівськводоканал» Василь Соїч доповів про те, що оперативно ліквідували порив під час вихідних.

Одним з найболючіших питань є перебої з напругою у зв’язку з чим виникає безліч, як незначних, так і серйозних проблем для міста. За словами в.о начальника КП «УМГ» Володимира Заваляка, навіть після кожного «моргання» світла потрібно перевіряти ліфти, а світлодіодні лампи автоматично вимикаються. Під час таких перепадів «згорає» до 50 тисяч грн. Нестабільність електропостачання призводить до збитків і в інших комунальних підприємствах. Через це було вирішено обговорити це питання на вищому рівні з представниками РЕС.

Обговорювалося комунальниками і питання недогріву у будинках по вул. Європейській, 28, та 24-б, які виникли через вирівнювання температури. Одні мешканці скаржилися на перегрів, зриваючи при цьому утеплення в під’їздах багатоповерхівок, відкриваючи вікна та двері, іншінавпаки, на недостатність тепла в квартирах. Також необхідно з’ясувати аналогічну ситуацію по вулиці Південній. Отже, вирішено працювати спільно для вирішення цих проблем.

Під час наради піднімалося питання накопичення великої кількості сміття на території ЖЕД №4, оскільки магазин «Фора» відмовився укладати договір з містом на його вивіз і не здійснює цього самостійно. Крім того, керівництво магазину не надає документів для складання відповідних протоколів.

Також, аби убезпечити нещасні випадки, порушувалося питання наявності покришок на каналізаційних люках.

За словами командира ГФ «Спецзагін «Дельта», Сергія Кріпака, збільшилася кількість безхатченків, а з настанням холодів виникає потреба обігріву. Але, на його думку, пункти обігріву, які розташовувались поруч служби МНС (пожежної), за досвідом минулих років, себе не виправдовували.

Залишається гострою і проблема двірників. Через низьку зарплатню комунальному підприємству міста їх значно бракує.

 

Лариса Костенко