ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Підвищення тарифів було аргументованим

Підвищення тарифів було аргументованим12.08.2016 року в актовій залі Вишневої міської ради зібралися обурені підвищенням тарифу на утримання будинку вишнівчани. В платіжках, які вони отримали за минулий місяць, вартість послуг збільшилася майже вдвічі. На зустрічі міський голова Ілля Діков пояснив, що діючі тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, технічного обслуговування ліфтів, на вивіз побутових відходів не відшкодовують фактичних витрат на ці послуги, і не дають в теперішніх економічних умовах виконувати роботи в належному обсязі та якості.

В порівняні з 2012 роком, коли приймалися тарифи на послуги з утримання будинків, електроенергія зросла на 117%, (в 2,7 рази), також подорожчали= паливно-мастильні матеріали – в середньому на 115 %; талони на вивіз сміттяна 35%. А мінімальна заробітна плата на даний момент зросла на 32% і на кінець року цей відсоток зросте до 41%.

Якщо раніше з бюджету міської ради датувалася різниця в тарифах, то сьогодні це стало неможливим, оскільки з 1-го липня цього року законодавство України забороняє це робити. Тому депутати на XIII сесії Вишневої міської ради VII скликання від 01.07.2016 року були змушені затвердити та ввести в дію нові тарифи на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для створення якісного обслуговування та надання послуг, недопущення руйнації житлового фонду, забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій.

 

За інформацією  КП «Інформ»