ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Загальний тариф на воду у Вишневому знизиться

                 Загальний тариф на воду у Вишневому знизиться  (Інтерв’ю з директором КП «Вишнівськводоканал» Василем Соїчем)Основним завданням КП «Вишнівськводоканал»  є забезпечення підприємств, установ, організацій та населення водою, здійснення відведення стічних вод.Оскільки технічні мережі мають великі строки експлуатації і зношеність, час від часу працівникам підприємства доводить проводити аварійно-відновлювальні роботи. Для покращення роботи комунального підприємства, для належної експлуатації та обслуговування систем водопостачання та водовідведення у 2016 році потрібно виконати вкрай необхідний перелік робіт. В основному, планові  ремонтні роботи здійснюються у літній період. Про це та про інші проблеми у розмові з директором комунального підприємства «Вишнівськводоканал» Василем Соїчем.

-Пане, Василю, які ремонтні роботи виконуються на Вашому підприємстві сьогодні?

-На теперішній час виконуються роботи з ремонту засувок. Встановлюємо також лічильники побудинкового обліку і обліку стоків, які прибувають з населених пунктів Петрівське, Крюківщина і Софіївська Борщагівка. Також будемо здійснювати капітальний ремонт каналізаційної мережі по провулку Чорновола і будемо робити в наступному місяці нову дворову мережу по вул.Лесі Українки, 33, де дуже часто відбуваються пориви. Тому її потрібно замінити, щоб не псувати газони.

-Чи здійснюється будівництво нового резервуару для води?

-Сьогодні ведуться підготовчі проектні роботи та розробляється кошторисна документація. Цими днями отримаємо експертизу і будемо запускати роботи з будівництва резервуару.

-У якому стані  свердловини і чи є необхідність будівництва нових?

 –Звичайно свій експлуатаційний строк свердловини вже відпрацювали, більшості з них вже понад 30 років. Але вони в доброму стані. На більшості встановлено нове імпортне обладнання, енергозберігаюче. Старі насоси більше року не витримували. А ось минуло 3 роки, як поставили нове обладнання і воно нас ще ні разу не підвело. Але буріння нових свердловин звичайно необхідне, оскільки будуються нові будинки і воду десь потрібно брати. А вийти за рахунок старих свердловин не вийде. Потрібно або будувати нові, або брати воду з Києва. Оскільки ми не хочемо брати неякісну воду для мешканців зі столиці, потрібно будувати нові свердловини.

- Чи є можливості  модернізації підприємства зараз?

-Основну модернізацію підприємства ми провели. Це – встановлення частотного регулювання тиску. На підкачках скрізь встановлено частотне регулювання. Сьогодні перед нами стоїть завдання - замінити засувки, що стоять в місті по трасі. Їм вже більше тридцяти років. Вони вже не закриваються і не відкриваються. Через це відбуваються пориви на водопровідних мережах. Частіше за все працюємо під тиском, тому, що не можна перекрити. Якщо б замінити хоча б частину, чи хоча б третину засувок, було б набагато легше працювати.

Чи є борги підприємства перед іншими підприємствами?

 У нас немає боргів ні перед ким. Борги є перед нами. Мешканці нам винні три мільйони. Це менше, ніж вони винні іншим підприємствам.

-Яка ситуація з субсидіями у споживачів Ваших послуг?

-Субсидії оформлюються. Але лише у минулому місяці держава почала їх відшкодовувати, до цього часу вони не оплачувались.

-А що з тарифами?

-Вчора був присутній на засіданні НКРЕ – національній комісії з регулювання тарифів. Нам затвердили новий тариф, відкоригували старий. Точніше сказати, що затвердили новий, оскільки сюди увійшло коригування по зарплаті, електриці, податки. Це фактично – новий тариф. Підприємствам, які скидають оптово стоки, затвердили нижчий тариф, ніж для населення. Оскільки ми скидаємо велику кількість стоків нам затвердили нижчий тариф. Тому для мешканців м.Вишневе загальний тариф на воду і стоки знизиться на одну гривню. Хоча б одна приємна новина.

-Дякуємо за розмову. Успіхів Вам у роботі.