ПУНКТИ НЕЗЛАМНОСТІ

Що необхідно знати про коронавірусну інфекцію?

Увага! Сайт оновлюється. Деякі розділи можуть бути недоступні.
Back Архів

Подорож Дніпром до Дня захисту дітей

Подорож Дніпром до Дня захисту дітейЧудовий подарунок до Міжнародного дня захисту дітей отримали більше 50 маленьких вишнівчан. У подорож по Дніпру вирушили діти, позбавлені батьківського піклування, сироти, діти з багатодітних сімей, чиї батьки є учасниками бойових дій та діти з малозабезпечених сімей.

Про таку прогулянку на кораблі багато з них могли лише мріяти. І їхні мрії здійснилися вихідного дня напередодні свята, завдяки Києво-Святошинській районній адміністрації на чолі з Мирославою Смірновою. У Вишневому опікою дітей цих категорій займається Таїсія Романенко, головний спеціаліст у справах дітей виконавчого комітету міської ради. Таїсія Іванівна не тільки знає кожного з них, але, одночасно, про всіх і піклується.

Подорож відбувалася на прогулянковому катері вздовж берегової лінії столиці і включала екскурсійний супровід та дискотеку. Ще однимПодорож Дніпром до Дня захисту дітей сюрпризом для подорожуючих стало безкоштовне морозиво. А природа цього дня дарувала дітлахам чудову теплу та сонячну погоду.

Тож, під час заходу, діти не тільки насолоджувалися краєвидами міста, але і дізнавалися про цікаві сторінки історії Києва, легенди, пов’язані з його заснуванням, визначні місця столиці та багато інших цікавих фактів, зокрема - про появу християнства на нашій землі. Екскурсовод детально зупинилася на історії заснування Києво-Печерської лаври. Вона акцентувала увагу на освіченості наших предків українців, як чоловіків, так і жінок. Зважаючи на те, що історія України упродовж останніх сторіч переписувалася і перекручувалася, багато цікавих фактів про своє минуле, за словами екскурсовода, ми дізнаємося з іноземних джерел, від мандрівників, які любили подорожувати українськими землями, знайомлячись з Подорож Дніпром до Дня захисту дітейжиттям наших славних предків, вивчаючи їх побут, милуючись чудовими пейзажами не тільки природними, а й рукотворними. Вже в давні часи іноземці звертали увагу на чепурні хатинки українців, оточені і заквітчані садочками. На те, що в неділю до церкви йшли разом цілими родинами, і навіть жінки несли з собою книжки, і що до Києво-Печерської лаври долали пішки доволі великі відстані, аби очиститися та духовно збагатитися.

З усього було видно, що діти почувалися щасливими і сповненими хороших вражень. Сподіваємося, що цікава і пізнавальна екскурсія запам’ятається їм надовго і допоможе не тільки емоційно відпочити та поповнити свої знання з історії, але і сприятиме формуванню духовних цінностей та орієнтирів, бережного ставлення до культурної та історичної спадщини нашого народу.

 

Лариса Костенко